Hepinize tek tek cevap vermek isterim ancak sevdiğim bir ata sözü var "Cahille sohbet etmek zordur bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline..."

- Siz sanıyorsunuzki her yıl toplanan Vergileri bir kasada kilitli tutuyoruz.
- Bu kriz sadece bizim Ülkemiz'de olan bir şey değil, Bende isterimki Devletimiz daha çok destek versin ama görünen o ki gerçekten kasa boş, Buna itiraz etmiyorum.
- Kasanın boş olması yanlış yapılan yatırımda olabilir, Müslümanlık gereği komşularımıza (Suriyelilere) yapılmış yatırımda olabilir. Bunlarada hak veriyorum.
- Ancak Devletin yaptığı şey bence yanlış değil, Başka ülkelerde ya da IMF'den borç istemek yerine #BizBizeYeteriz diyerek Dünya'ya güçlü bir ekonomi izlenimi sunmak istiyor. Bunun en büyük nedeni kurulacak Yeni Dünya Masasında söz sahibi olmak. Bugün bir çok köklü firma Çin'de yaşanan olaylardan sonra Alternatif ve güçlü bir üretim/sanayi ülkesi aramakta.

Türkiye'de bu Krizi fırsata çevirip, Bakın ayaktayız diyerek firmaları Türkiye'ye çekmeye planlıyor. Bazen fedakârlık yapmadan bir şey kazanamıyorsun...

Evet kabul ediyorum Ülke ekonomisi kötü, Ancak bırakın şimdi biz bize destek olalım, Seçim günü geldiğinde umarım Doğru bir adam çıkar hep beraber o adama oy veririz.

Not : Geçen sene (Bütün sene) boyunca alınan vergi 850 Milyar TL Civarı (Bu paranın nereye harcandığı ayrı bir tartışma konusu, Ancak hiç bir ülke hatta neredeyse hiç bir insan kazandığı paranın %50'sini bir gün kriz olur diye saklamaz, Yatırımlar yapar, Masrafları karşılar vs vs)

Bu sene toplanan vergi (İlk 2 ayda 150 Milyar TL civarı ve Devlet zaten bu paranın çoğunu bütçeye geri koyarak kullanmaya çalışıyor)
Ayrıca ülke bu sene ortalama 750 Milyar TL zarar edecek, Çoğu ülke bu tür zararların altından kalmayacağı için IMF ve Başka Ülkelerden borç istedi, Bizse #BizBizeYeteriz diyoruz.