Benim kendi TR verilerime göre Ocak hariç aynı seviyede görünüyor. Mutlaka farklı bir durum olmalı.
Arkadaşın Sitesine benzer aynı tema hattağa yerleştirmelerde aynı o arkadaşın adsense hesabını kontrol ettik onun durum normalin üzerine çıkmış
Özel anlaşma yoksa (premium vb.) Google Adsense herkesten aynı oranda komisyon alır.
Çok fazla faktör var Hocam. Sizin siteniz fazla gösterim alıyordur ve düşük performans gösteriyordur (dönüşüm vb.) o zaman doluluk oranı düşük olabilir ve TBM (dolayısı ile BGBG) değeri düşebilir. Mevsimsel dalgalanma vardır sektörünüzde ancak sizin siteniz bir nedenden dolayı daha fazla etkileniyordur bu durumdan. Karşılaştırılan site ile mutlaka farklı bir özellik olmalı (ziyaretçi kaynağı, ziyaretçi ülkesi, kalitesi vb.).
Aynı sektörde bulunduğum diğer site sahibi arkadaşlarıma sorduğumda (aynı şekilde yalnızca türkiye sektörüne yönelik siteler) onların da BGBG oranının düştüğü ama bu oranın yalnızca 0,10 ya da 0,15 kadar olduğunu söylediler. Kendileri benden çok daha az görüntülenme ve tıklanma almaktalar. Eğer google bu tıklanma oranına yüzdesel olarak yaklaşıyorsa gerçekten saçmalığın daniskasıdır. Ben arkadaşlardan 5 kat daha fazla reklam gösterip, 3 kat daha fazla tıklanırken, benden fazla gelir sağlaması akıl mantığa sığacak şey değildir.
Yanıtın için gerçekten teşekkür ederim, özellikle benim gibi adsense ve diğer olaylara yeni birisi için oldukça değerli. Bu dalgalanmalar ne tür faktörlerden etkileniyor ve genelde ne kadar sürüyor? bu konuda da biraz bilgi verir misin?