İyi niyetli birine denk gelirsiniz inşallah

.
Ucunda koskoca şirket projesi var
Teşekkür ederim dostum ama o konuda kendi işimi kendim görebilirim, sadece bunu daha önce yapmış deneyimlemiş arkadaşların kullandığı yazılım ve konfigurasyonlara ihtiyacım var
Ne yapmak istedigini tam anlamadim ama size bizim sirkette isin nasil isledigini anlatayim belki yoneticiye onerileriniz olabilir.
1. Herkes docker sayesinde kendi local'inde sorunsuz calisiyor. Web server, db, cache server vs hepsi docker uzerinden calisiyor. Boylece developerin arasinda her hangi bir versiyon sorunu olmuyor.
2. Bizde bitbucker server ve server'a sadece ofis icinden erisilebiliyor. Ofis disindan erismek icin VPN aginiz var. Herkes bilgisatarindan bu VPN agina baglanabiliyor.
3 . Bu madde "Malum bir çok kişi aynı anda commit yaptığı için" kismi icin onemli. Eger herkes ayni branch uzerinde calisiyor ise ciddi, buyuk, kritik bir hata var demekttir

. Herkes kendi isine ayri branch acmali. Nasil mi? Elinizde guncel bir master branch var. Yeni bir ticket uzerinden calisirken yeni bir tane branch acip oradan calismaya devam edeceksin. Icin bittihi zaman testerlar senin branch'ine gecip test edecek. Eger okay ise senin branh, gelistirme yapilan (genellik ismi dev olur

) branch'e merge edilecek. Oradan dev branch'i master'a merge edilir.
Herkes ayni branch uzerinden calisiyor o ise surekli conflicts ve development yapmak yerine bunlari cozmek ile zaman hercanir
Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler, şirkette şimdilik brach yapısı yok, testlerimizi kendimiz yapıp deploy ediyoruz. Evet pek sağlıklı değil ama adamlar uzun süredir bu sistem ile çalışıyorlar.
Sanırım bizde de bitbucker var. Size şunu sorayım, şirkette vpn için hangi yazılım ve konfigürasyonlar kullanılıyor?
Örneğin:OpenVpn+SSL Tunneling.