Sitenizin ziyaretçi kaynağı tek ülke ise (örneğin Türkiye), içerisinde bulunduğumuz dönemden dolayı giderek gelir kaybı (BGBG) yaşamanız oldukça normal. Farklı ülkelerden ziyaretçi alan bir siteniz olsaydı daha az etkilenirdiniz. Ancak mecburen ülkenin kaderi ile uyumlu bir geliriniz olacak bundan sonra. BGBG değerinizin düşük olması ve sayfa gösterim sayınızın yüksek olması TO değerinizin oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Daha iyi yerleşimle Adsense'e devam edebilir veya TO değeri daha yüksek olabilecek başka bir reklam platformuna geçiş yapabilirsiniz.
Ziyaretçi sayısının yükselmesine rağmen tıklama sayısının düşüş göstermesi reklamveren çeşitliliği ve reklam/site uyumluluğunun düşük olduğuna işaret olabilir.
Aynı sektörde bulunduğum diğer site sahibi arkadaşlarıma sorduğumda (aynı şekilde yalnızca türkiye sektörüne yönelik siteler) onların da BGBG oranının düştüğü ama bu oranın yalnızca 0,10 ya da 0,15 kadar olduğunu söylediler. Kendileri benden çok daha az görüntülenme ve tıklanma almaktalar. Eğer google bu tıklanma oranına yüzdesel olarak yaklaşıyorsa gerçekten saçmalığın daniskasıdır. Ben arkadaşlardan 5 kat daha fazla reklam gösterip, 3 kat daha fazla tıklanırken, benden fazla gelir sağlaması akıl mantığa sığacak şey değildir.
dalgalanmalar olur adsensede çok normal. panik yapacak birşey yok, 10 senedir adsense kullanıyorum.
Yanıtın için gerçekten teşekkür ederim, özellikle benim gibi adsense ve diğer olaylara yeni birisi için oldukça değerli. Bu dalgalanmalar ne tür faktörlerden etkileniyor ve genelde ne kadar sürüyor? bu konuda da biraz bilgi verir misin?