Merhaba arkadaşlar,
Malum korona virüsü sebebiyle biz yazılımcı arkadaşlar evden çalışıyoruz. Fakat yeni işe girdiğim için sisteme hakim değilim, uzaktaki ofisteki bir bilgisayarı bana tahsis ettiler uzaktan anydesk ile bağlanıp çalışıyoruz.
İşletim sistemi windows 10
Visual Studio ve sql server kullayoruz.
Projemiz
asp.net ile yapılmış bir web projesi. Yerel ağda bir git serverı var 192.168.1.200 ip adresine sahip bir pcde, onu kullanarak projeyi şirketteki bilgisayara clone ettim, bu şekilde anydesk ile bağlanarak çalışıyorum. Malum bir çok kişi aynı anda commit yaptığı için sürekli güncel halini almam gerekiyor. Fakat bu şekilde çok yavaş iş yapıyorum, bunu hızlandırmak için bir çözüm düşünüyorum. Bu yüzden size soruyorum,
uzaktaki yerel ağdaki bir git sunucusuna evdeki bilgisayarımdan nasıl bağlanırım?
Vpn kurup o vpn'i yerel ip ye göre ayarlamak vs lazım, 1.si konuya hakim değilim(oradaki sistem biraz karışık firewallar değişik routerlar var), yetkim dahilinde kendi işimi hızlandıracak bir çözüm arıyorum. Veya şirket üzerinde güvenli bir şekilde vpn kurabilirsek şirket yetkilisi ile görüşebilirim, bu konuda değerli önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim şimdiden.
Ne yapmak istedigini tam anlamadim ama size bizim sirkette isin nasil isledigini anlatayim belki yoneticiye onerileriniz olabilir.
1. Herkes docker sayesinde kendi local'inde sorunsuz calisiyor. Web server, db, cache server vs hepsi docker uzerinden calisiyor. Boylece developerin arasinda her hangi bir versiyon sorunu olmuyor.
2. Bizde bitbucker server ve server'a sadece ofis icinden erisilebiliyor. Ofis disindan erismek icin VPN aginiz var. Herkes bilgisatarindan bu VPN agina baglanabiliyor.
3 . Bu madde "Malum bir çok kişi aynı anda commit yaptığı için" kismi icin onemli. Eger herkes ayni branch uzerinde calisiyor ise ciddi, buyuk, kritik bir hata var demekttir

. Herkes kendi isine ayri branch acmali. Nasil mi? Elinizde guncel bir master branch var. Yeni bir ticket uzerinden calisirken yeni bir tane branch acip oradan calismaya devam edeceksin. Icin bittihi zaman testerlar senin branch'ine gecip test edecek. Eger okay ise senin branh, gelistirme yapilan (genellik ismi dev olur

) branch'e merge edilecek. Oradan dev branch'i master'a merge edilir.
Herkes ayni branch uzerinden calisiyor o ise surekli conflicts ve development yapmak yerine bunlari cozmek ile zaman hercanir