Ben genelde yurt disi kokenli islerimde hep karsilastigim sey MariaDB tercih ediliyor ve bende sahsen kendi projelerimde MariaDB kullaniyorum, neden mi?
(Dunyada tek dogru bunlar demiyorum, benim arastirmalarim sonucunda ogrendiklerim bunlar, sizlerden de ogrenmek isterim, hatam varsa hakaret edilmeden verilen her bilgi ve duzeltmeye acigim)
1- MariaDB her testte MySQL e gore dahahizli performans vermektedir. Butun data ve row boyutlarina gore.
2- MariaDB anlik 200bin baglantiya kadar cikabilmektedir fakat mysql cok daha dusuk seviyelerde kalmaktadir.
3- Cluster ve Replication yapisinda MariaDB asirii derecede daha hizli sekilde yonetimleri yapmaktadir
Fakat MySQL in sundugu bazi enterprise cozumler mevcut bunlar icin MariaDB de ucuncu taraf eklentileri ilecozum var, dogrudan Maria tarafindan bir sunulan cozum yok, Enterprise olmadiginiz surece mysql mariadb de one gecebilecek durumda degil, gercekten buyuk projelerde ihtiyac olan cozumleri enterprise cozumlerdeveriyor, o yuzden freelance ve startup mantiginda olanlar icin mariadb bence daha iyi.