Bir kahve delisi, kahve gurusu, have meraklısı olduğumu HİÇ MÜTEVAZİ OLMADAN ve gururla söyleyebilirim.
@Milano; dostumunda ofisinde ziyaret ettiğinmde konu açılmıştı

Sağolsun beni etiketlemiş.
Üniversiteyi İtalya'da okudum. Kahve merakım o yıllarda başladı. Her sene internetten şampiyon çekirdek kovalar

Bütçem kadar satın alırım. Eğer evinde gerçek kahve içmek istiyorsan yapman gereken çok basit. İhtiyaçların aşağıda
- Frenchpress veya filtre kahvemakinası (en ucuzu bile işini görür mesela kiwi) veya chemex veya syphon (para çoksa )
- Öğütülmemiş ve kavrulalı 1 ayı geçmemiş kahve (evet, kahvenin son kullanma tarihi olmaz. Kahve kavrulduktan 1 ay sonra nerede saklarsan sakla aroması bozulmaya başlar. Ayrıca kahve çekildikten 30 dakika sonra bayatlar. Yani kurukahveci mehmet efendinin önünde beklemene gerek yok)
- El değirmeni (değirmen için küçük bir servet harcamayacaksan, el değirmeninden şaşma. Ucuz elektrikli değirmenler tam bir facia)
Kavheni öğüt ve taze taze iç

Nescafe ve türevi filtre granül kahveden uzak dur.
Mochapot farklı bir tarz kahve pişirme yöntemidir. İtalya menşeili olduğu söylenir ki bence doğrudur. Tadı alışmaya bağlı güzeldir. Her yerden mocha pot alınmaz.
Dışarıdan kahve içeceksen expressolab'dan şaşma. Yukarıda saydığım kahve standartlarını sağlıyorlar. Organik kahvesinin lezzetsel bir numarası yok Çok para bayılma
Kahveni
kahhve.com ya da
kahve.com dan alabilirsin. Kavrulma tarihini sor.
En çok zoruma giden ise, bu coğrafyaya 500 yıl önce (avrupadan da önce) kahve gelmiş olmasına rağmen, hala "türk kahvesi" adı altında iğrenç bir demleme yönteminden başka bir usul icad edemedik. Türk kahvesi zannedildiği gibi bir kahve türü değil, kahve pişirme yöntemidir. Zira kahve farklı büyüklüklerde çekilerek filtre, mocha, türk kahvesi ve espresso bazlı kahvelere uygun hale getirilir. Peki, türk kahvesini neden yerdim? Kahve demleme (ya da pişirme) mantıklarının tamamında, kahve telvesi içecekten ayrılır. Zira içeceğin içinde kalmaya devam eden telve demlemeyi sürdürür ve aromayı bozar.
Bu yazıyı hiç vaktim olmamasına rağmen konuya olan aşkımdan 3-5 dakikada yazdım. Gözleriniz kanadı ise özür dilerim