Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle konuşanların hepsi büyük kahve bağımlısı oluyorlar Ben de nasıl içiyorsunuz şu kömür suyunu derdim hep, şimdi anlatayım.

Bir kere kahve sütlü ya da şekerli olmaz dostum bunu anlamamız lazım, doğru kahveyi içersen acı gelmez, Nescafe Classic içersen o zaten *** gibi bir şey. Nescafe, Jakobs vs bütün markalardan uzak dur.
Sana kahveti anlatayım;
- Kahve espressodur, basınçla yapılır ve shot içilir. Bu sert ve ağır bir kahvedir, İtalyan kültürüdür.
- Espresso'yu yumuşatmak için su eklersen Americano olur, benim favorimdir bayılarak içerim.
- Americano'ya süt eklersen Latte olur
- Latte'yi bol köpüklü yaparsan Cappuccino olur
- Latte'yi çikolatalı yaparsan Mocha olur.

Bu üstte saydıklarımı evde yapmak için kocaman aletler alman şart, millet o yüzden "elinde karton bardakla kahve içiyor". Yani mevzu aslında gösteriş değil bunları evde yapmak için alacağın ekipman maliyeti 1000TL+ birde üstüne yer lazım kocaman makine.

Eğer yeni başlayacak biriysen filtre kahve en basitidir, Americano'nun çakması gibi düşün. Tchibo tavsiye ederim kahveleri çok lezzetli, üstünde ağaç olanı içiyorum evde, 27-30TL bir pakedi, 1 ay çok rahat gider. Şimdi Filtre kahve tarifi vereyim,

Bir ketılda suyu kaynatıyorsun, french press içerisinde 1 çorba kaşığı (ben tepeleme atıyorum, onu birkaç kez yaparak kendin ayarlayabilirsin), suyu kaynadıktan sonra 4 dakika bekletip french press'e koyup karıştırıyorsun. Sonra o french press'i de 4 dakika bekletip yavaşça basıyorsun ve kupana doldurup içiyorsun.

Afiyet olsun, aramıza hoşgeldin
Teşekkür ederim hocam
O Halde bana press ve kahve lazım, ama şeyi anlayamadım, filtre ve süt bunun hangi adımında ve nasıl atılıyor
Şu aralar kargoyla bir şey almaktan çekiniyorum, bir şekilde press edinirsem deneyeceğim bunu.

yukseloguzhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Filtre kahve için filtre kahve makinası almanız lazım 250 tl civarında bulabilirsiniz. Latte mocha vb kahveler 2.nesil kahve olarak geçmektedir. Bu kahvelerin hepsi espresso tabanlı kahvelerdir sadece süt, süt köpüğü, aroma(çikolata, karamel vb.) oranları farklıdır. Latte, mocha yani 2. Nesil kahvelerin yapımı içinde espresso makinaları lazımdır ev tipi olanları 1000 tl civarındadır. 3. Nesil kahveler için ise ayrı ayrı ekipmanlar gerekmedir. Sizin evde ekipmansız yapabileceğiniz kahveler Türk kahvesi, ve toz kahvelerdir(1.nesil kahve) direk toz latte, mocha filan satılmaktadır farklılık olsun diye bunlardan içebilirsiniz. Benim tavsiye edebileceğim farklı kahve olarak yaz aylarında toz kahvelerden veya nescafe gold ile soğuk kahve yapabilirsiniz; dilediğiniz oranda kahve, soğuk süt(tercihe bağlı su), dilediğiniz miktarda şeker ve buzu karıştırmanız yeterli olacaktır.
Aynen makina falan okuyunca vazgeçmiştim bende hocam, toz içiyoruz da hepsi aynı geliyor zevk alamıyorum, üstte arkadaşın dediği gibi gidip karton bardakla dolaşasım geliyor bazen, soğuk kahve seviyorum yapıyorum bazen ama hazır kahve içmekten usandım