Merhaba arkadaşlar, çalıştığım avm de bir tane güvenlik ablacım laf arasında bana kalıp el sabunuyla 3-4 litre sıvı sabun yaptığını söylemişti. Bende merak ettim nasıl yaptın abla falan filan derken anlatmıştı öyle. Evde kalmama sebep olarak dün gece saat 12:00 civarlarında virüsten önce yaşanan bu olay geldi aklıma. Bende evde kullanılmış bi sabunla deneyeyim bari dedim yapacak bir şey yok bununla uğraşayım. Ablanın tarifi şu şekildeydi, kabın içerisine sıcak su ekleyip kalıp sabunu da içerisine koyuyor ve parçalıyor biraz 3-4 saat sonra onu şişe alıyormuş. Bende araştırmadan tabi aynı şekilde yaptım. Sıcak suyu kaynattım, kabın içerisine koydum sabunu da parçaladım içinde. 1-2 saat sonra baktım harbiden jel gibi olmuş neyse koydum sabunluğun içerisine. Baktım ki parçalar hâla duruyor, sonra tekrar sıcak su kaynatıp tekrar koydum. 1 saat sonra baktım yine jel gibi olmuş. Allah Allah dedim bu nasıl bir şey ya? Küçücük sabun attık litre litre sıvı sabun çıkartıyoruz. Şaşırdım ilk önce, sonra dedim bi yazıyım illa ki bununla ilgili bir çok makale,video vardır. Sonuç olarak yöntem çok fazla basitmiş. Aslında olması gereken şuymuş deneyin arkadaşlar teşekkür edeceksiniz. İlk benim yaptığım gibi deneyin, sonra videodaki bir üst seviyeye geçebilirsiniz. 1 kalıp sabundan ortalama 5-6 litre çıkıyormuş. Ben litreleri saymadım ne çıktıysa haldır huldur doldurdum ne varsa evde hala da duruyor he kalıp sabun. Video hemen altta, bir çok kaynak mevcut bakabilirsiniz ilk bunu gördüğüm için ekliyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=KYgi2rrof9I