Herkes gençlik şöyle bozuldu böyle bozuldu diyor da...
Artık gençler söylenmeye başlayacak, bu yaşlılar da çok bozuldu diye.
Diğer yandan TBMM ne iş yapar?
Memleket krallığa döndü, tek adam karar veriyor herşeye.
İngiltere'de hemen salgın yasası çıkarıldı.
Bizde meclis sadece türban tartışmaya yarar hiç bir yaraya merhem olmaz.
Derhal bir salgın yasası çıkmalı.
Bugün ambulansa saldıranlar olmuş, savcılıkça ifadeleri alınıp serbest bırakılmışlar.
Karantinadan kaçanlar var.
Ve bunlara verilebilecek hiç bir caydırıcı ceza yok.
Ceza ve düzenleme getirmesi gereken adamlar sadece mecliste kendilerini aday gösteren genel başkanlarına yalakalık yapıyorlar.
Milletvekili denen iş tamamen bitmiş durumda.
Sokakta işi olmadan gezenlerin, balık tutanların, hava almaya çıktım diyen öğrencilerin, ben çıkar gezerim diyen ihtiyarların hepsinin TC kimlik numaraları alınıp tutanak tutulmalı.
Yarın bir gün salgın ilerlerse yatak sıkıntısı çekilirse bu TC kimlik numaraları alınanlar hastanelere kabul edilmemeli, yoğun bakımlarda yer yoksa başkalarına öncelik verilmeli.
Ben balık tutacağım diyenin, karantinadan kaşanın, sağa sola üfleyip virüs bulaştıracağım diyen bu ahlaksızlara sağlık hizmetinden faydalanma hakları arka sıraya atılmalı.
Bir adama iyi bakılıp bakılmadığına kendi mi karar verir? Adamın öksürüğü yok, nefes alış verişi problemli değil. Şüphe üzerine tutulan bir hasta. Oradaki sağlık personeli günlerdir kelle koltukta çalışıyor. Bu bir savaş seferberlik hali. Sesini kesip oturup doktor ne diyorsa yapacaksın. Askerde komutan ölmeni emrediyorum dediğinde yok benim canım tatlı mı diyeceksin. Burada da bu amcanın yaşının hiç bir önemi yok. Adam oturacak. Canı sıkılacak. Aç kalacak. Canı yanacak. 80 yaşında canı yanmasın diye başka insanların hayatları riske atılmayacak. Doktorlar her hastaya oturup uzun uzun açıklama yapıp gönüllerini almayacaklar. Binlerce hasta gelecek. Doktorlar kelle koltukta çalışıyor zaten. Amca söz dinleyecek. Ben de söz dinleyeceğim. Sen de söz dinleyeceksin. Burada doktorlar, hemşireler ne diyorsa onu uygulayacaksın. Keyfinin, hakkının, hukukunun olmadığı bir dönemdeyiz. Amcanın da yakınlarınızın da keyfi rahatı önemli değil. Benim keyfim rahatım da önemli değil. Bu işi hiç anlamamışsınız. O amca kendine ne söyleniyorsa yapacak. Kendine söyleneni yapmayan adamı da hapse atmalılar. Bu kadar basit. Gerçekten o amca da virüs varsa ve o hemşirelerden birine bulaşırsa ve hemşire ölürse çocuklarına ne diyeceksin? Amcayı kızdırmışlar mı diyeceksin? Mersindeki hastanelerin videoların atsanız ne olur? Şu anda bir salgın var. Hastaneler yetmeyecek. Zaten yetmiyordu. Bu hastalık geçtikten sonra anası babası ölenler hesap sorsunlar. Ama bugün amca kendine ne deniyorsa onu yapacak.
Umreden gelenler karantinadan kaçmaya çalışır. Yaşlı amcalar parklarda bahçelerde takılır. Karantinadaki amca millete üfleyip virüs bulaştırmaya kalkar. Memleketin gerçek yüzü ile yüzleşiyoruz. Bu adamlar ve 80 senedir oy verdiği adamlar yüzünden hastaneler bu halde. O zaman bugüne kadar isyan etmediyse şimdi hemşirelere üfleyerek isyan etmeyecek o amca.
Hocam bir sakin ol uzun uzun yazmışsın. ya ben anlatamıyorum yada anlamıyorsunuz. krallar gibi yaşasın demiyorum. belli bir yaştan sonra huysuzluk başlar kendine hakim olamazsın özellikle sinirlenince. sen o yaşına geldğinde belkide ismini hatırlamıyacaksın. burda anlatmak istediğim amcayı linç ediyorsunuz. buna kızıyorum. videoyu çeken kadın bile sizden daha rahat sakin konuşuyor. bugün mahallemde sela okundu. bir amcamızın eşi vefat etmiş. karatinadaymış. iyileştirmişler eve göndermişler. tekrar havale geçirmiş. özel hastaneye gitmişler. orda can vermiş. fazla fazla ismini telaffuz edemeğim bir ilaç vermişler. o ilaç yüzünden kadın ölmüş.