Herzaman olduğu gibi bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor , çıkıpta bir ark demiyorki hemşerim hiç anapp bişey sattınmı markette

neyse cevabına gelicek olursak ben cevaplayayım konuyu kapat cevabı budur ister kabullen ister kabullenme ama kimsenin dediğine bakma.

öncelikle appstore veya play store her ikiside kesinti yapıyor ama bu kesinti şu örneğin biz bir inapp sattık bu amerikadan abd apple vergi veriyor (zaten in app satabilmen için appstorede usa vatandaşıysan vergi kimliği giriyorsun değilsen w8 ben ile non usa formu dolduruyorsun.)

şimdi 9.99 sattın diyelimki net 7.5 kaldı sana şimdi sorun şu bu paranın vergisini ben verecekmiyim?

cevabın evet yut içi yurt dışı gelen tüm ödemelerden devlet senden vergi istiyor

vermezsem ne olur?

şuan kimse verip vermediğine bakmıyor ama malum adsenseyede bakmıyorlardı devlet geçmiş 5 Yıla dönük vergi incelemesi yapabiliyor ve senden 5 yılın kazancının vergisini cezalı veya cezasız (15gün içinde ödemek zorundasın) istiyor.

özetle vermen senin açından iyi olucaktır , vermek istiyorsan bi smm (muhasebeci ile görüşebilirsin)

Benim muhasebecinin bir sözü var severim ,
polisten savcıdan korkma vergi müfettişinden kork adamın donuna kadar alabilirler

saygılar iyi forumlar.