Java bilip PHPye karışık demek, o da güzel

Başka bir programlama dili öğreneceğiniz zaman:
1 - Dilin kurallarını öğrenmeniz gerekiyor: ( fonksyon nasıl yazılır, satır sonuna ne konur, değişken nasıl tanımlanır,4 işlem nasıl yapılır vb)
2 - Başka bir dil ile yaptığınız programı yeni dil ile yapmanız, yani yeni projeye yeni dil ile giriş yapmamanız dili daha rahat öğrenmenize yardımcı olacaktır
3 - Seçtiğiniz dilin ne yapabildiğini anlamanız gerekiyor. PHPden masaüstü uygulama yapmayı bekleyemezsiniz, aşırı I/O işlemi yapılacak uygulamalar yazamasınız. Ancak CRM, ERP, web siteleri için idealdir.
4 - Her zaman bir konuyu daha kolay anlatan (yada sizin anlayacağınız dille anlatan) başka bir yazı/örnek vardır. Onu bulmaya çaba gösterin. Günümüzde hiçbir programcı herşeyi %100 çözemez/bilemez. Arama motoru kullanmak zorundasınız.
Edit:
kullanılabilecek kaynaklardan bazılar:
php.net https://www.tutorialspoint.com/php/index.htm https://www.w3schools.com/php/
Öncelikle PHP ile daha önce hiç karşılaşmadıysan yani bir proje vs. gibi bir şey geliştirmediysen çeşitli öğretmenler var onları dinleyebilirsin
Tayfun Erbilen ve
Gökhan Kandemir gibi üstadlar bu işi iyi bilen kişilerdir. Bazı videoları vardır ki tamamen
hiç bilmeyen kişilere göre anlatımlarıda mevcuttur. Scriptleri karıştırmadan önce
standart PHP parametreleri var onları öğrenmelisin ne işe yardıklarını vs.
mantığını anlamalısın.
Daha sonrasında küçük küçük uygulamalar yapabilirsin onların videolarını seyredip durdurup sende onlarla beraber ilerleyebilirsin ama ne kadar bu dediklerimide yapsan kendi kendine bir şeyler yapmak için uğraşmazsan hiç bir şekilde öğrenemezsin ama her şeyden önce
öğrenmek istemelisin. @AngularJs;
Hocam, Function, değişken tanımlama, if else yapısını öğrenmek, do, while, for, forerach, array gibi şeyleri ezberlemek ve mantığını anlamak gerekli. Zaten MYSQL kolay. Sadece mantığını iyi çözmek lazım. Biraz karışık bir dil.
verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. aktif olarak udemyden tayfun erbilenin videolarını izliyorum. şu an dili temel olarak oturtmaya çalışıyorum sadece html ile iç içe olması benim açımdan biraz karmaşaya yol açtı. php taglerini açıp kapatmak javaya göre abes geldiği için afalladım sanırım. google ı ise aktif olarak kullanıyorum merak ettimi, bilmediğimi yazmaktan asla üşenmem. zaten yazılımcı olmanın esas kuralı google ı doğru kullanmak değil midir

cevaplar için tekrar teşekkürler.