sfkbykl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
normal diskler 7/24 çalışma prensibine göre üretilmedikleri için arıza yapma ve bozulma süresi çok daha çabuk oluyor. Fakat; 7/24 NAS Disklerinden taktığınız zaman uzun yıllar sıkıntı yaşamazsınız.

Aradaki fiyat farkı için şunu diyeyim;
DVR'da ortalama 4-5 yılda bir 7/24 HDD bozulur, ama normal PC SATA HDD'si ise 1,5 - 2 yılda bozulur... rakamsal olarak kafa kafaya geliyor

bir diğer noktada şu bir oto galerisi ısrar etti normal disk taktık sanırım 2012 falandı hala kullanıyor... depoya 7/24 disk taktık 6 ayda bir bozuluyor... Bozulma sebebi sürekli elektrik kesintisinden. Şansına güveniyor ve bozulursa çokda bişi kaybetmem diyorsan normal HDD tak... ama önerim ve doğrusu olan 7/24 HDD takmanızdır.

cümlenin ilk kısmı doğru ama 2.kısmı tamamen yanlış.....

linkteki HDD evet ucuz çünkü normal pcler için tasarlanmış günde 8-12 saat arasında çalışacak haftada 1-2 gün illaki kapanacak ve böylece sıcaklık durumu da genelde stabil olacak cihazlar için...

ben işyerindeki bilgisayarımda bile 7/24 hdd kullanıyorum çünkü PC hiç kapanmıyor. Sıcaklık sık sık 70 dereceyi aşıyor... daha teknik detaylar da var ama gereksiz olur.....

her iki diskin teknolojik olarak tasarımı ve amacı bambaşkadır.
eski çıkan hitachinin 2 tb 7200 rpm 32 mb normal bir 3.5 boyutunda hdd
ben wd purple 2 tb 5400 rpm 64 mb alsam sıkıntı çıkartır mı