Bu konuyu uzunca anlattığım makalem mevcut.
Kısaca yazayım, bu keyler, microsoftun yoksul bölgelerde ki sağlık çalışanlarına/kurumsal müşterilerine/öğrenciler gibi gruplara ücretsiz verdiği keyler.
Bu anahtarların tekrardan satışı veya amacı dışında kullanımı yasaktır.
Ev kullanımı için sorun olmaz, şirkette kullanırken BSA baskın yaparsa lisanssız muamelesi uygular ve cezayı yazar.
Bir oem yada internette satılan retail windows lisansının resmi olarak geçerli olması için, kullanıldığı bilgisayarın yada cpu ram gibi bir parça ile aynı fatura içerisinde olması gerekiyor.
Mevcut bilgisayarınıza, vatan bilgisayardan 500 TL verip oem lisans alsanız bile geçerli olmayacaktır.
Microsoft lisans sözleşmesi çok açık ve nettir, hangi koşullarda lisansın geçerli olduğu ve olacağı çok net açıklanıyor.
Microsoft lisans sözleşmelerini okumanızı öneririm.
Konuya son mesajım.
Bilgili olduğunuzun farkındayım şüphem yok fakat online olarak satılan keylerin %90'lık kısmı bu şekilde şimdi vatana gidip 500TL verip oem alınacağına 15TL'ye kullanıcının işini görmek amacım

elimdekilerden en ufak bir kar marjım yok bir iş yaptım tanesi 15tlden verildi bende gelip burada dağıtıyorum

olay bundan ibaret ki şikayetçi olan bir arkadaşımız yok insanların işi görülsün gerisi çok önemli değil benim için hocam

ben direk parada isteyebilirdim ama forumda ihtiyacı olanları düşündüğüm için bu şekilde bir yol izledim