Merhaba bahsettiğim olay subdomainler yardımıyla nameserverlara domaininizi yönlendirmek sadece. BindDNS kurup altından kalkabilirsiniz.
Demek istediğinizi anladım hocam bu kısımları sorunsuz olarak hallettim.
wp ile cpanelin alakası yok. (eğer wordpressten) bahsediyorsanız.
cPanel vs. sunucu yönetim panelidir.
Öncelikle işletim sistemini kurmanız gerekiyor. Centos6 bu konuda idealidir. Ardından apache, sql vb. componentleri install etmen lazım ki bu konuda direkt internette sunucu kurulumu ile ilgili anlatımlar var. Onları incelersen sunucu kurulum işlemini gerçekleştirirsin. Daha sonra bir sunucu yönetim paneli kurarak işlerini koddan sıyırarak hafifletmelisin. Bu konuda ücretsiz olan cyberpanel işine yarar, cpanel vs. ücretlidir.
Statik ip konusuna gelecek olursak, ne olursa olsun bir statik ip ihtiyacın olacak. Bunun önüne nasıl geçebilirsin bilmiyorum. Fakat mevcut koşullarda ev internetine aylık 7-8 lira ekleyerek statik ip alabiliyorsun.
Bu arada standart ev interneti kullanıyorsan, ve bir siteni host etme amacındaysan hiç uğraşma. 24 mbit ten varsayarsak, sitene maksimum aynı anda 10-15 kişi girdiği anda trafikten patlayacaksın.
Teşekkürler hocam. CentOS6 biraz karışık geldi, nedeni ise cihaza SSH ile bağlanmam gerekiyordu. Tam olarak ona vakit harcamak yerine kod ile alternatif bir yönetim paneli kurdum. Yarısını panelden yarısını kod yazarak tamamladım. Böylece sıfırdan bir cihazı host edebilecek duruma getirdim ancak modem üzerinde yapılacak nat işleminin güvenlik açığı yaratacağı gerekçesiyle host etmekten vazgeçtim. (İşlem sırasında güvenlik duvarını kapattırması içimi huzursuz etti, bir de başka bir cihazın benim lokal ağıma erişebilecek olmasına son anda çok sıcak bakmadım.)
Ancak yardım eden herkese çok teşekkürler. Elimdeki mevcut cihaz zaten uzun süreli host etmeye uygun değildi, sadece evde kaldığımız bugünlerde bir uğraş olmasını istemiştim ve bunu başarmış olmak bana yeterli geldi.
Edit: Statik IP ile ilgili ise DDNS i öneriririm. Ücretsiz bir hizmet veren var mı tam bilmiyorum ancak ISS tarafından size S.IP sağlanmıyorsa bir inceleyebilirsiniz.