Herkese merhabalar, hayırlı geceler. Şuan yazdığım şeyler ağır sitem içerir. Kaldıramayacaklar varsa lütfen konudan çıksın.

Evli olan ve ikisi de genç olan çifte 1 hafta kadar önce CODIV-19 pozitif tanısı konulmuş, lakin "evde kendinizi karantinaya alın" denilerek eve gönderilmiş. O çift bugün "can sıkıntısından" dışarıya çıkmışlar ve gezip tozup evlerine geri gelmişler. Bahsettiğim kişiler tanıdığım kişiler.

Allah aşkına devlet böyle mi önlem alıyor? 65 yaş üstü insanları eve kilitleyip diğerlerine karışmayarak mı çözülecek bu iş? Her sabah dükkanını açan, veya da işine giden bir sürü insan var. Bu insanlar toplu taşıma araçlarını kullanıyorlar, yeri geldiğinde başka insanlarla burun buruna diyaloğa giriyorlar. Ekmek paralarının peşindeler. Tek suçları bu.

Şimdi sorguluyorum. 65+ insanları eve tıkıyorsunuz ama sabah işe gidip akşam eve gelen insanların virüs taşıyıp taşımadığından bir habersiniz. Yaşlılar evde oturuyorken gençler eve virüsü taşıyor ve siz bunu görmüyorsunuz. #evdekal gibi b.ktan etiketlerle bilmem nelerle çözülecek şey değil bu. Her gece 2x 3x katı vaka ve ölüm açıklıyorsunuz. Bunun önüne böyle mi geçeceksiniz? Bana göre 2 yol var;

1-) Sokağa çıkma yasağı getireceksiniz (istemsiz gülüyorum buna). Getirdikten sonra da esnafın ve çalışanların maaşlarını, giderlerini vs. Karşılamanız gerekir ama neredeeeeee... Paralar mezara gidecek çünkü.

2-) Tüm yaşlıları bir araya toplayıp karantina oluşturacak ve onların yanına kimseyi yaklaştırmayacaksınız.

Ben bunlar yapılmıyorsa burada kasıtlı olarak 2 şey ararım.

1; Buna devletin gücü yetmiyor.
2; Devletin gücü yetiyor ama afedersiniz s.kine sallamıyor.

Sözlerim siyasi değil. Yorum yapacak birisi elbet çıkar ama lütfen işi siyasi olarak değerlendirmeyin. Ben gerçeklerden bahsediyorum. Pozitif olarak görüyorum.