Soru: Sizce hayat mı adil değil yoksa insanlar mı ?
Benim cevabım - Hayat çok adil bize her türlü nimeti sunmuş faydalanmamız için. İnsanlar her alanda doymak nedir bilmeyen bir anlayışa sahip. En çok para bende olsun, en iyi araba benim olsun, en iyi ev benim olsun.Bunlar olunca ikincisi,üçüncüsü,dördüncüsü sonsuza kadar istiyor. Sonra herkes bana saygı göstersin,herkes beni sevsin herkesten üstün olayım.
Bu istekleri için doğayı katletsin,çocukları öldürsün,savaşlar çıkarsın. Sonra hayat adil değil desin.
Dünya üzerindeki kaynaklar düzgün ve adil şekilde dağıtılırsa ne aç insan kalır nede yoksul insan. Demem o ki hayat her türlü kaynağı bize sunmuşken. Biz bir türlü doymuyoruz.
Bir insan neden kendi ihtiyacından çok fazla parayı,malı,mülkü neden toplamak ister. Kimisi var bir milyon insanı geçindirebilecek bir serveti kendisinde bulunduruyor, kimsi yüz bin insanın.
Bu diğer insanların haklarını gasp etmek değilmidir. Sonra bir yerde çöpte ekmek toplayan birini gördük mü hayat adil değil diyoruz. Biz mi adil değiliz yoksa hayat mı ?
Bir çocuk savaştan kaçarken suda boğulup ölüyorsa hepimiz bundan sorumluyuz. Bir baba veya anne çocuklarını doyurmak için çöpten ekmek topluyorsa hepimiz bundan sorumluyuz.
Son zamanlarda herkes boş ve internette malum virüsten dolayı ve sıkıcı bir durum. Bende herkes görüşünü bildirsin diye böyle bir konu açayım dedim. Siz ne düşünüyorsunuz.