TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatımda ilk defa böyle bir virüse rastgeliyorum.
Bir kaç gündür öksürükle mücadele eden ve neredeyse 10 gündür dışarı çıkmayan annem, gece 5 te yatağımdan kaldırdı ve bize 5 dakika uzaklıktaki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüm.
Acil kısmı Daha geçen gün normal hastalara hizmet verirken, şimdi hastane normal servisler ve acil olmak üzere karantina altına alınmış.
İçeri girdik. Hemen alnına ateş ölçer diye tahmin ettiğim bir aletle alnına dokunarak ateşine baktılar. Sonra bizi sarı alana, sarı alandaki doktor tomografiye yönlendirdi. Ordan sonra da kan alıp sonuçları doktora gösterdik. "Doktor bey karantina hastanesinde dolanıyoruz ama6, virüs mü kapmış?" dedim Şuan belli değil doktor gelmesi ve hastanemiz de kalmayan ve gelecek olan kitleri beklemeniz lazım dedi. Dedim "kanda tomografi de bişey var mı?" Dedim "pek iyi sayılmaz ciğerleri lakin virüs oldugunu şuan bilemiyorum" dedi.Annemin 3 gün önce ateşi varmış ama ateş değerleri 2 gün önce normale dönmüş.

Kadın her sene aynıyım, dese de karantina kısmına aldılar. Hasta olmasa bile o kadar hastanın içinde hastalık kapacak kadıncağız. Tükürük alınması ve virüsü belli eden kiti beklememiz gerektiği söylendi.Akşam üstü 15:30 gibi test vermiş. Bazen 1 bazen 2 gün sürüyormuş.
Belkide basit bir sebep için şuan annem karantina da bekliyor. Virüslü olanlar ile virüs şüphesi altındakileri aynı yerde bekletiyorlar. Böyle bir saçmalık olamaz harbiden.
Yetkililer herkesi dışarı çıkardı. Ya arabanız da kalın yada dışarıda bekleyin desi. Bizde eve geldik zaten yakın diye.
Adamın biri de babasını görmeye gelmiş karantina kısmına geçmiş, polislerle tartışıyor bende bişey yok babamı görmeye geldim diyor lakin adama yasal işlem başlatırız, toplum sağlığını riske atıyorsun dediler. Adam da şuan karantinaya alındı...Ziyarete gitmiş karantinaya aldılar adamı... Şaştım kaldım duruma.
Bu işin sonu ne olur 1 2 güne belli olur lakin çok lanet bir bekleyiş inanın. Korku endişe ümit hepsi bir arada..

İnşallah korktuğum şey olmaz, ve hastanedekilerden bulaşmaz.

BANA BİŞEY OLMAZ DEMEYİN, HAYATINIZI RİSKE ATMAYIN TEDBİRLİ OLUN... ☹️
Gecmis olsun tahsin,hepsini okudum evet can sıkıcı durumlar yasamissiniz,cok zor bu isler bende anne babayi goturdugum cok oldu biliyorum oradaki durumlarin nekadar zor oldugunu,hatta simdi iyice cigrindan cikmistir hastaneler

İnsallah annemizde bir belirti vs cikmaz,belirttigin gibi okadar viruslunun arasinda beklemesi insani geriyor.mantiksiz bir durum ama sikma canini sonucta orasi hastane kontrol altindadir umarim