Yorumları okudukça sorduğunuz sorunun cevabının "bence" den öteye gitmeyen cevaplarla dolu olmasından dolayı size elimden geldiğince daha detaylı bir açıklama yazmak istedim.

Öncelikle karşılaştırdığınız iki dil aynı klasmanda değil. C++ low level bir programlama dilidir. C# yüksek seviyeli popüler bir dil. İkisinde de yapamayacağınız hiçbir şey yok.

Profesyonel iş hayatında C++ embeded system lerde kullanılmakta. Örneğin savunma sanayi, iletişim protokolleri, telekom vb. bir çok alanı mevcut. Savunma sanayi firmaları genellikle üniversiteye göre alım yapıyorlar. Eğer üniversiten bilinen saygın üniversitelerden değil ise girme şansın oldukça düşüyor. Çünkü ilk şartları okul oluyor bilgine bakan ve umursayan pek olmuyor, ya da içeriden referans gerektiriyor.

Türkiye'de C# sadece kurumsal ve kamu kuruluşlarında , nadiren de olsa SAAS'larda kullanılan yüksek seviyeli bir dil.

Dil ihtiyaca ve yapacağın işe göre değişir. Örneğin basit bir rest-api yazmak istersen C++ kullanman oldukça gereksiz kastıracaktır. Ancak bir veritabanı motoru tasaralayacaksan bunu c++ ile yapman gerekecektir. (Elbette farklı dillerle de yapılabilir ama onda da ihtiyaçlar göz önünde bulundurulduğunda kullanılan en fazla dil C++). Ya da örneğin çok fazla eş zamanlı request atan bir servis yazman gerekiyor, anlık 1k thread. Bu konuda da "Rust" veya "Go" kullanman gerekecek. Çünkü c# da threadingde yönetilmesi zor ve çok fazla sorun teşkil eden bir dil.

Eğer bilgisayar mühendisliği öğrencisi iseniz, sorduğunuz sorunun cevabı bunlarla bitmez uzar gider ve ihtiyaca göre ne gerekiyorsa o dilde yazmak olacaktır. Ayrıyetten de şöyle bir şey söylemek istiyorum. Eğer mühendis olarak bu pozisyonlarda çalışmak istiyorsanız, kesinlikle bilgisayarın mimarisine hakimiyet kurmanız için c++ öneriyorum. C++ derken dediğiniz basit örneklerden bahsetmiyorum. Ram üzerinde yapılan işlemler için ayrılan bellek alanları üzerinde yapacağınız işlemler, basit hack işlemleri (örneğin mouse interrupt unu kontrol etmek) gibi işler düşünmeniz ve hayal etmeniz bunlar ile uğraşmanız gerekiyor.

Ancak programcı olmak istiyorum ihtiyacıma göre çalışacağım derseniz de sektöre bakmanız gerekiyor. Örneğin Ankara'da python developer ilanlarına bakın, bi elin parmaklarını geçmez. İstanbul'da durum çok daha güzel tabi. Ama bu işi hobi olarak yapacağım diyorsanız o başka. O zaman python ile başlayabilirsiniz. Ve yapamayacağınız da hiçbir şey olmaz. C# visual studionun hantallıkları ile sizi yoran, ürküten bir dil olabilir. Öğrenmeniz için anlatılan eğitimleri veren insanlar da sadece döngüleri, koşulları ve ıvır zıvır şeyleri anlatıp geçiyorlar. Bu işi eğitim videolarından öğrenmek yerine aklınıza gelen bir projeyi yazmaya başlamalı ve yazarken karşılaştığınız sorunları kendiniz çözmelisiniz. 1-2-3 proje derken bi bakıyorsunuz ki yazabiliyorsunuz.

4 yıl bilgisayar mühendisliği eğitimi almış birisi olarak söylüyorum ki, okullarda dil öğretilmez. Eğer öyle olsa bilge adam gibi kurslara yazılır bu işi herkes yapardı. Okullarda işin teorisi öğretilir. Birkaç uygulama ile de bunlar pekiştirilir. C# gelecek sene okulda göstereceğiz demeniz beklentinizin o yönde olduğunu gösteriyor. Örneğin ben 2011 'den beri sektördeyim, backend developer olarak şuan bir firmada team-lead olarak çalışıyorum. Hala bilmediğim şeylerin karşıma çıkmasına o kadar alıştım ki..