Merhaba arkadaşlar, 2017 de sigorta girişim var tekstil de çalışıyorum. 2019 sonunda patron bana gelip şaka gibi "sigortadan çıkışını yapalım Sana 1.000 tl vereyim, 3 4 ay da işsizlik parası alırsın Sonra tekrar girişini yaparız" gibi bir teklifte bulundu. Bende var olan 2 yıllık tazminatımi bırakmam dedim. İşsizlik parasını da zaten sen değil devlet veriyor, ben tazminatımi bırakmam dedim.

O da tazminat alamayacağımi söyledi. Malum bu güne kadar kimseye vermemiş. Kimse de şikayet etmemiş. Aralik 2019 da benim sigortaya çıkış, giriş yapmış daha bugün fark ettim. Hal böyle olunca hem tazminat yok oluyor, hem işsizlik parası. Ne imza attım ne de sözlü olarak onaylamadım. Benden habersiz yapmış.

Şimdi benim sorum şu: 1- Nasıl bir yol izlemeliyim?

2- Zaten çıkış, giriş yapmış şu an işi bırakmalı miyim devam mı etmeliyim?

3- Şikayet ettiğimde işsizlik parası almaya tekrar hak kazanacak mıyım?

4- Şikayetler ne kadar sürede sonuçlanıyor?

5- İş yerinde 2 tane de kardeşim çalışıyor. Onların sigortası yok. Bildiğim kadarıyla sigortasız eleman çalıştırmak suç, bunları da anlatmalı mıyım?

6- İş yerinde 16 yaşından küçük 1 tane de çalışan var. Bu da suç bildiğim kadarıyla, bunu da söylemeli miyim?

Bir yol gösterirseniz bu aşamalardan geçenler, başına gelenler, bilenler. Şimdiden teşekkür ederim.