30,75 Net yaptım 2019 DGS'de. 10 bin 606. olmuştum sayısalda. Bilgisayar mühendisliği okuyorum şu an.
Bence mantık sorularına da önem göster. Bulmaca gibi geliyordu bana. Özellikle 2019 DGS'de Perm-Kombinasyonla bi bulmaca vardı. Tek olay üzerine 3-4 soru sorulmuştu. Perm-Kombinasyon bilsen o kadar basitti ki. Kaldı ki 2019 DGS'de 1 Net bile binlerce kişi önüne attı. Çünkü yığılma vardı.
Tavsiyem;
Temelin yoksa antremanlarla matematikten başlamalısın eziyet gibi olacak ama ez kendini. EGO YAPMA...
Sonra mutlaka ve mutlaka hiç bir soruyu atlama, çöz çözebildiğin kadar. Mümkünse ilk zamanlar deneme yapma, modun düşmesin. Antremanlarla matematikten sonra farklı farklı kaynaklar çözüp konularını pekiştirmelisin. Mesela antremanlarla matematikte(2) işlediğin konuyu Youtube üzerindeki bir çok kanalda bulup işleyebilirsin. Karekök TYT Matematik kitabı çok iş görüyor. Konu tekrarı ve alıştırmalardan sonra çıkmış sorulara yer veriyor.
ALES ve DGS geçmiş yılları çıktı alıp çözmüştüm ben. DGS bittikten sonra ALES sorularını çözdüm. Yapamayacağın bir şey yok bence odaklanırsan başarırsın.
Matematik istikrar istiyor. Emeklemeye devam etmelisin, vazgeçmemelisin.