Edit : Her telden ayrı bir ses
İşin espirisi haricinde konuya aptalca yapılan yorumlara cevap vermedim adabımı bozmamak için.
Sadece soru çirkinleşmeye gerek yok siz dininize bağlı olmaya bilirsiniz ama ben bağlı biriyim ve dinimin gerektirdiği gibi araştırmak zorundayım
Asıl yobazların karşısındaki insanı yobaz yerine koymaya çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz hocam normaldir.
Dinine çok bağlı olan bir adam olarak dinin hakkında bu kadar az şey bilmen benim için oldukça ilginç.
Ben dine pek bağlı olmayan bir adam olarak çok dindar olduğunu söyleyenlerin çoğundan daha iyi biliyorum dinlerini.
Kredi ile ilgili makale yazmak, eğer kredi haramdır, faiz haramdır, müslümanlar kredi ve faizden uzak durmalıdırlar demiyorsan kesinlikle günahtır.
Hatta açık ayet var sebep olan yapan gibidir. Bundan elbette hayra vesil olan hayır işleyen gibidir sonucu çıkabileceği gibi harama vesile olan da haram işlemiş gibidir sonucu çıkar.
Haram demek kolay değil ama günah demek kesinlikle doğrudur.
Kuran'da haramlar ile ilgili ayetlerde yapmayın etmeyinden ziyade uzak durun, yaklaşmayın gibi sözler kullanılır.
Yani burada geniş hükümler çıkar, zina demek sadece cinsel ilişkinin haram olması değil, cinsel ilişkiye götürebilecek her türlü temasın da haram olduğu, buna yaklaşmamak gerektiği anlamı çıkar.
Yani içki satan, içki reklamı yapan adamlar nasıl günah işliyorlarsa kredi ile ilgili makale yazıp milleti kredi çekmeye faize yönlendiren de aynı şekilde günah işliyordur.