eHNeRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi güzel kardeşim, Sorduğun soruların bir kısmında haklısınız ama eksik sormuşsunuz, Bir kısmında ise konuya yanlış tarafından bakmışsınız. Şimdi enine boyuna bir konuşalım.

Cevaben : Bir yaratıcı olduğuna inananlar olarak 100lerce çeşite ayrılıyoruz ama hepimizin ortak inancı bir yaratıcı, bir şekillendirici, bir denge sahibi mevcut. Ateistler ise bunu inkar ediyor.
Tüm inananlar ve inanmayanlar olarak ortak tarafımızda vicdan'dır. Kimimiz vicdanlı kimimiz vicdansızdır. Siz ortak değerimiz üzerinden diğer dinlerden Sadece müslümanları ayırarak Müslümanlar nasıl böyle şeyler yaptığını merak ederek soru sormuşsunuz.
Mesala bir ateist bir kişiye tecavüz ediyor diye bütün ateistler tecavüzcü sayılmaz. Bir Türk bir karısını bıçaklıyor diye bütün Türkler vahşidir diyemeyiz. Bir Hristiyan toplu katliam yaptığında bütün hristiyanlara Terörist demiyoruz. Mesala bir yahudi fırsatçılık, gasp, cinayet işlediği için Bütün yahudiler böyledir demiyoruz. Burada haklı olduğun tek şey Müslüman elinden ve dilinden emin olunan kişidir. Yani müslüman'dan yalan beklemiyorsunuz inancı gereği. Mesala bir ateist için bunu söylememiz çok abest değil mi ? Bir kadına müslüman olduğunu söyleyen kişi tecavüz edince Tühhh bir'de ALLAH'a iman ediyorsun deriz, ama ateist yaptığı zaman zaten onun inancı yok ondan herşey beklenir derler. Çünkü müslüman emin olunandır. Bu yüzden yadırgamanızı anlıyorum. Fakat burada kendinize'de "Biz zaten inançsızız, Bizden güzel insan olmaz biz bunu kabul ediyoruz demiş olmuyor musunuz ?"

Yani özetle ATEİST (Hırsızlık, Gasp, Fırsatçılık, Cinsel Suçlar, Cinayerler vb.) yapmaz diyebiliyor musunuz ? Siz şöyle sanıyorsunuz : DİN'ler insanları korkutarak işleyecekleri suçlardan vazgeçirmek için çıkarılmış hikayeler (estağfirullah) bu izlediğiniz filmlerin etkisinde kalmaktan öte gitmeyen bir inanç sistemi.

varsayalımki böyle.
Gerçekten bir inanç sistemi yoksa ne olur ?
Biz yaptığımız inançla uzak durmamız gereken kötü alışkanlıklarla ölmüş oluruz.
Peki ya varsa ?
Öncelikle teşekkür ederim. En azından demek istediklerinizi yazarak güzel bir şekilde konuşmak istiyorsunuz. Cidden bunun için teşekkür ederim.

Konuya dönecek olursak. Öncelikle ateist olduğumu beyan etmedim. İyilik yapmak için bir inanca ihtiyacımız yoktur. İçimizden gelir iyilik yapmak. Ya da kötülük yapmak.

Ek olarak güzel bir şekilde beni cidden anlamışsınız. Ama demek istediğim o değil. Hristiyan yaptığı saldırıda terörist demiyoruz. Bir Yahudi fırsatçılık veya gasp yaptıysa bir bütün olarak o öyledir bu böyledir demiyorum. Şöyle ki Türkiye'de yaşanan bir çok olay kendisine müslümanım diyen ya da bu dinin altına saklanan insanlar tarafından olduduğudur. Belkide bu cümlemi en başta kullansaydım yanlış anlaşılmazdım kimse tarafından. Ama bu da lakin tam olarak öyle değildir. Örnek verilcek bir olaysa; 1-2 ay öncesine kadar cidden etrafımda 5-6 tane cami var. Bu camilerin önünden sıklıkla geçiyorum her cami olduğu yerde illaki yolum düşüyor. Bu yolumun düşmesi çok nadir diyemem ama genelde ezan saatlerine geldiği için camiden çıkan insanlar genelde cidden çok az oluyor. (2-5 arasında 65+ yaş üstü dedelerimiz oluyor). Ama dikkat etmenizi istediğim şey koronadan dolayı camilerde toplanılması iyi bir fikir değil diyen diyanet işleri. Bunu demesinden sonra bu camilerin ciddi ciddi önüne gittim camiler doldu. Neden müslümanlar bunu yapıyor anlamıyorum. Normal vakitte bir kere bile aklına gelmeyen insanın böyle bir önemli konuda camiye akın etmesini anlamıyorum. Normal vakitte bir çoğunun aklına Allah korkusu varlığı gelmediği zaman benim bu konuyu açtığımda Allah korkun yokmu tarzında olan muhabbetten ötürü cidden canım sıkılıyor. Hristiyanlığa ya da yahudileri bilmiyorum. Hiç arkadaşım ya da bir tanıdığım olmadığı için haklarında pek fazla bir şey diyemem.

"Fakat burada kendinize'de "Biz zaten inançsızız, Bizden güzel insan olmaz biz bunu kabul ediyoruz demiş olmuyor musunuz ?"" Burda demek istediğiniz sanırsam ateist kötü bir insan ithamında bulunuyorsunuz. Ama yukarıda dediğim gibi iyilik yapmak ya da iyi bir insan olmak inançla alakalı olduğuna inanmıyorum. İnsanın içinde olur iyilik. Ben iyi bir insanım diyebilir insan kendisine.

Ateist bir insan suç yapmaktan yana, dini inancı olmayan, cehennemde cayır cayır yanacak, gavur, alkol içen, karı kızla takılan olarak betimleniyor müslüman aleminde. Sizin düşüncenizi bilmem ama benim karşılaştığım insanlar genelde bu yönde bir şekilde atistlere yaklaşmıştır.

Son dediğiniz kısma cidden girmek istemiyorum. Çünkü bu konuşmayı bu olaydan çıkarıp daha fazla uzatacaktır. Buna da gerek duymuyorum.

Teşekkürler tekrardan eğer yanlış bir şey ya da yanlış anlaşıldığım nokta varsa düzeltirim.