basricetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen ne hakla benim yerime bu saçma yorumu yapıyorsun tam olarak anlamış değilim. İster ateist olur istersem de herhangi bir dine inancım olabilir. Bu seni kesinlikle ilgilendirmez.
Linç yersem de yiyim konuşmam gerekiyor.

Müslüman düşmanı değilim ama İslam dininde yalan haramsa ya da neyse pek bilgim yok neden sürekli yalan söyleyen insanlardan oluşuyor (Bunun bir çok örneği mevcuttur.). Ülke o kadar vahim haldeyken neden böyle şeylerle ön plana çıkmayı seviyor. Ülkede o kadar olaya karışan insan ATEİST mi? Müslüman mı? (Hırsızlık, Gasp, Fırsatçılık, Cinsel Suçlar, Cinayerler vb.) Bunun gibi binlerce olayı sana sıralarım. Müslümanlar olarak sizler sizden olmayan insanları dışlayarak konuları saptırarak birbirinize vaaz veriyor (Burda da anlatmak istediğim şey; Televizyona çıkan 10 tane hoca ayrı bir şey diyor. Hangisini izliyorsanız onun gibi davranıyorsunuz.). İnsanları yargılamadan bir şekilde öncelikle kendinize bakmanızı öneririm(Buradaki lafım yukarıda beni yargılayan arkadaşa ve diğer bu düşüncede olan insanlara). Bu yorumdan sonra belki bir çok kişi linç etmeye kalkışacaktır ama sesimi çıkarmayacağım (Linç yiyiceğim ve yorum yapmayacağım için her şeyi parantez içerisinde detaylıca anlattım.). R10 forumunda olmak beni mutlu ediyor. Bundan sonra hiçbir şey dememeyi tercih edeceğim istediğiniz kadar boş linç atabilirsiniz.

Teşekkürler.

Aynı durumu ben senin için de diyebilirdim. Susan binlerce insan var tek olarak forumda değil bu olay. Her yerde muhattap olsa da karşı tarafta dinlemeyecek bir kesim var. Bu kesimde siz gibi insanlardan oluşuyor

Şimdi güzel kardeşim, Sorduğun soruların bir kısmında haklısınız ama eksik sormuşsunuz, Bir kısmında ise konuya yanlış tarafından bakmışsınız. Şimdi enine boyuna bir konuşalım.

basricetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslüman düşmanı değilim ama İslam dininde yalan haramsa ya da neyse pek bilgim yok neden sürekli yalan söyleyen insanlardan oluşuyor (Bunun bir çok örneği mevcuttur.).

Cevaben : Bir yaratıcı olduğuna inananlar olarak 100lerce çeşite ayrılıyoruz ama hepimizin ortak inancı bir yaratıcı, bir şekillendirici, bir denge sahibi mevcut. Ateistler ise bunu inkar ediyor.
Tüm inananlar ve inanmayanlar olarak ortak tarafımızda vicdan'dır. Kimimiz vicdanlı kimimiz vicdansızdır. Siz ortak değerimiz üzerinden diğer dinlerden Sadece müslümanları ayırarak Müslümanlar nasıl böyle şeyler yaptığını merak ederek soru sormuşsunuz.
Mesala bir ateist bir kişiye tecavüz ediyor diye bütün ateistler tecavüzcü sayılmaz. Bir Türk bir karısını bıçaklıyor diye bütün Türkler vahşidir diyemeyiz. Bir Hristiyan toplu katliam yaptığında bütün hristiyanlara Terörist demiyoruz. Mesala bir yahudi fırsatçılık, gasp, cinayet işlediği için Bütün yahudiler böyledir demiyoruz. Burada haklı olduğun tek şey Müslüman elinden ve dilinden emin olunan kişidir. Yani müslüman'dan yalan beklemiyorsunuz inancı gereği. Mesala bir ateist için bunu söylememiz çok abest değil mi ? Bir kadına müslüman olduğunu söyleyen kişi tecavüz edince Tühhh bir'de ALLAH'a iman ediyorsun deriz, ama ateist yaptığı zaman zaten onun inancı yok ondan herşey beklenir derler. Çünkü müslüman emin olunandır. Bu yüzden yadırgamanızı anlıyorum. Fakat burada kendinize'de "Biz zaten inançsızız, Bizden güzel insan olmaz biz bunu kabul ediyoruz demiş olmuyor musunuz ?"

Yani özetle ATEİST (Hırsızlık, Gasp, Fırsatçılık, Cinsel Suçlar, Cinayerler vb.) yapmaz diyebiliyor musunuz ? Siz şöyle sanıyorsunuz : DİN'ler insanları korkutarak işleyecekleri suçlardan vazgeçirmek için çıkarılmış hikayeler (estağfirullah) bu izlediğiniz filmlerin etkisinde kalmaktan öte gitmeyen bir inanç sistemi.

varsayalımki böyle.
Gerçekten bir inanç sistemi yoksa ne olur ?
Biz yaptığımız inançla uzak durmamız gereken kötü alışkanlıklarla ölmüş oluruz.
Peki ya varsa ?