aliayen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada bir karşılaştırma (muvazene) problemi var. Öncelikle, istatistiki bakış açısıyla maddi bir hata yapıyorsunuz. Farklı büyüklükteki iki grubun içerisinden örneklerin birebir karşılaştırılması yanıltmadır (dezenformasyon, cerbeze). Kasti değil ise hatadır. Yani gerçek oran olarak düşünmeyelim ama, 80 milyon Müslümanım diyen küme ise, diğer küme ise 5 milyon ise normal dağılımda bahsettiğiniz yanlışları yapan 17 kişiden 16 'sının müslümanım diyenlerden olması "istatistiki olarak" normaldir.

Ancak ben burada dağılımın sizin söylediğinizin aksi yönünde olduğunu düşünüyorum. Elimde veri olmadığı için iddiada bulunamam ancak suç işleyenler söylediğiniz gibi gerçek müslümanlar olsaydı ceza evleri batakhane gibi değil, cami gibi, medrese gibi olurdu. Ki maalesef tarihimizde hapishanelerin neredeyse medrese gibi olduğu örnek dönemler var.

Bu durumda buradaki açık bir kin kusma değil ise, yanıltma çabasıdır. En masum hali ile bir önyargıdır. Bunlardan hiçbiri sizi haklı çıkarmaz. Söyleyeceğiniz sözleri sosyolojik veriler üzerinden söyleyin, eyvallah diyelim. Yoksa kimsenin hayat tarzına, dinine, tercihlerine dil uzatıp da sonradan "haklıyım susuyorum" pozlarına girmeyin.
Evet belkide dediğiniz gibi (dezenformasyon)'dur. Diyorsunuz ki 80 milyon müslümanın yanındaki 5 milyon müslümanla karşılaşmışsın. (Yanlış anladıysam kusura bakmayın burayı düzeltebilirim.) Peki şöyle bir şey demek istiyorum, 75 milyon müslüman nerde? Daha güzel bir dünya, daha güzel bir Türkiye için nerede acaba? Bunları neden göremiyoruz? Kendi için değilde inandığı tanrı için yapan müslümanlar nerde? Bakın ben size müslümanları kötülemiyorum. Müslümanlık dinini kötülemiyorum.

Benim arkadaşım içerde yattı 1 sene, kendisinin de dini inancı yoktu. İçer de olan şeyden bahsedeyim ben size aynı yerde yatan arkadaşları 5 vakit namaz kılıyordu. Dini görevlerini sürekli yerine getiriyorlardı. Bunu anlatmamın sebebi ise arkadaşımı da aralarına katması vs. sizden olmayan insanlara bu şekilde davranmayınız lütfen.

Kimseyi yanıtlmak adına konuşmuyorum. Emin olun ki önyargım vardır. Ama bunu da insanlardan görerek zamanla anlamışım diyebilirim. Dini konularda önyargım yoktur. Benim ateist arkadaşımda var, hafız arkadaşımda hatta medrese tarzı bir yerde olan arkadaşım da var. Ama tutupta senelerdir bu tarz konuları konuşmadık.

Haklıyım susuyorum demedim..

Teşekkürler

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onu sen senin gibilere söylersin. Haydi
Ah sizinle mükaşaya girmeyeceğimi bilsem sizinle sohbet etmek isterdim. Ama bu yazdıklaarınızdan sonra anca sizi sinirlendiririm

Teşekkürler