basricetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müslüman düşmanı değilim ama İslam dininde yalan haramsa ya da neyse pek bilgim yok neden sürekli yalan söyleyen insanlardan oluşuyor (Bunun bir çok örneği mevcuttur.). Ülke o kadar vahim haldeyken neden böyle şeylerle ön plana çıkmayı seviyor. Ülkede o kadar olaya karışan insan ATEİST mi? Müslüman mı? (Hırsızlık, Gasp, Fırsatçılık, Cinsel Suçlar, Cinayerler vb.) Bunun gibi binlerce olayı sana sıralarım.
Burada bir karşılaştırma (muvazene) problemi var. Öncelikle, istatistiki bakış açısıyla maddi bir hata yapıyorsunuz. Farklı büyüklükteki iki grubun içerisinden örneklerin birebir karşılaştırılması yanıltmadır (dezenformasyon, cerbeze). Kasti değil ise hatadır. Yani gerçek oran olarak düşünmeyelim ama, 80 milyon Müslümanım diyen küme ise, diğer küme ise 5 milyon ise normal dağılımda bahsettiğiniz yanlışları yapan 17 kişiden 16 'sının müslümanım diyenlerden olması "istatistiki olarak" normaldir.

Ancak ben burada dağılımın sizin söylediğinizin aksi yönünde olduğunu düşünüyorum. Elimde veri olmadığı için iddiada bulunamam ancak suç işleyenler söylediğiniz gibi gerçek müslümanlar olsaydı ceza evleri batakhane gibi değil, cami gibi, medrese gibi olurdu. Ki maalesef tarihimizde hapishanelerin neredeyse medrese gibi olduğu örnek dönemler var.

Bu durumda buradaki açık bir kin kusma değil ise, yanıltma çabasıdır. En masum hali ile bir önyargıdır. Bunlardan hiçbiri sizi haklı çıkarmaz. Söyleyeceğiniz sözleri sosyolojik veriler üzerinden söyleyin, eyvallah diyelim. Yoksa kimsenin hayat tarzına, dinine, tercihlerine dil uzatıp da sonradan "haklıyım susuyorum" pozlarına girmeyin.