Broon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam teşekkürler, sitede wp kurulu zaten amacıma o hizmet edecektir, ekstradan cpanel kurma ihtiyacım yok. Domain için nasıl özel nameserver oluşturabilirim? Kullandığın ip adresi dediğiniz şeyde, modemden çıkan 192.168.1.x ise onu zaten modem üzerinden sabitleyebiliyorum, ancak o benim kendi local çıkışım değil mi? O bağlantıyı nasıl sağlayacağım tam olarak anlamadım.
wp ile cpanelin alakası yok. (eğer wordpressten) bahsediyorsanız.

cPanel vs. sunucu yönetim panelidir.

Öncelikle işletim sistemini kurmanız gerekiyor. Centos6 bu konuda idealidir. Ardından apache, sql vb. componentleri install etmen lazım ki bu konuda direkt internette sunucu kurulumu ile ilgili anlatımlar var. Onları incelersen sunucu kurulum işlemini gerçekleştirirsin. Daha sonra bir sunucu yönetim paneli kurarak işlerini koddan sıyırarak hafifletmelisin. Bu konuda ücretsiz olan cyberpanel işine yarar, cpanel vs. ücretlidir.

Statik ip konusuna gelecek olursak, ne olursa olsun bir statik ip ihtiyacın olacak. Bunun önüne nasıl geçebilirsin bilmiyorum. Fakat mevcut koşullarda ev internetine aylık 7-8 lira ekleyerek statik ip alabiliyorsun.

Bu arada standart ev interneti kullanıyorsan, ve bir siteni host etme amacındaysan hiç uğraşma. 24 mbit ten varsayarsak, sitene maksimum aynı anda 10-15 kişi girdiği anda trafikten patlayacaksın.