zulte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında sıkıntı şurada başlıyor;

biri metropol den yazıyor,7000 tl veya 10000tl gelirim var geçinemiyorum

diğeri van dan muş dan elazığ dan cevap veriyor;öğrencisin bukadar kazanıyorsan kenara buzamana kadar neden koymadın

şehir örnekleri temsilidir;van,muş,elazığda yaşam standartları ile istanbul ankara izmir bursa vsvs farklıdır

2000 tl ile bazı bolgelerde geçinebilirsiniz ancak 2000 tl ile metropolde kiranızı ancak karşılarsınız

ha bu durumda diyemezsinizki ozaman sende istanbulda yaşama van da yaşa yada rizede yaşa

ama burada en kırılgan noktaya bır ornek vereyım;

sanayi sektöründeyız,ankara ostimde

burada çok sayıda fırma sadece türk traktör fabrıkasına aselsana tai ye çalışabiliyor

firma sadece türk traktör fabrikasına ıs yapıyor,işler 10 numara herşey mukemmel 24 saat aralıksız üretim yapıyor e durum ve hal boyle olunca kapasıteyı üst sevıyeye cıkararak dolara endeksli yenı cnc makınalarına yatırım yaparak temsılı 1 adet 100.000 $ olan bır cnc makınası alıyor

hem traktore iş yapmaya devam edıyor hem cnc makınalarının taksıtlerını oduyor hem firması buyuyor hemde ulke ekonomısıne katkı yapıyor,buraya kadar herşey mükemmel gıbı gorunuyor degılmı?

bır ekonomık krız yasanıyor ve turk traktor fabrıkası üretımı azaltıyor,kapasıteyı daraltıyor,işlerı azaltıyor,ayrıca dolara endekslı cnc makınası alırken dolar 4tl iken bır anda 6.50 oluyor

sadece turk traktore 24 saat kapasıte ile calısıp harika üretım yapıp yenı cnc makınalar alan firmaları eşşekten düşmüşe çeviriyor,buyuk cogunlugu patır patır patlayıp ıflas edıp yok oluyor fırmalar

burada anlatmak ıstedıgım şuydu

işler harika iken başka kulvarlara yayılabılseydık,tek bır yerde sabıt kalınmasaydı bu krız bukadar yıkıcı olmayabılırdı

hepımız aynı durumdayız 6 aydır iş yapmıyoruz durum çok kötü..
Babam asgari ücret alıyor, kardeşim okuyor bende üni var kendi giderimi kendim karşılıyorum ama geçiniyoruz. METROPOLDEYİZ, Ankara'da. yani aslıda geçinmek zorunda olan asgari ücretlede geçiniyor. Kimi gidiyor 1000 liraya ayakkabı alıyor kimi gidiyor 50 60 liraya ayakkabı alıyor.

Konuyu açan arkadaş baya acıtasyon yapmış ama 2000 lira kişisel gider yok 7000 bin lira gider falan abartı rakamlar bir de tek başına yaşıyosun. Çocuk yok, bez masrafın yok mama masrafın yok. Dışardan yemek söyleyeceğine, makarna yap ye. Adamın kirasını da öde bence olmadı arabanı sat. Burada senden çok çok daha zor durumda olan binlerce insan var bence.