Karşıdaki kişi sarın alınmıyor sonuçta, tabii insan hayatında aksaklıklar olabilir fakat bu konudaki durum çok farklı. Sizin yazınızdan iyi niyetinizi ve mahçubiyetinizi anlayabiliyoruz ama bu arkadaş bir yerine takmamış, iş ahlakı yok belli...
merner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir yazılımcı olarak benim de böyle bir müşterim var, 1 ayda bitmesi gereken işler için 6 aydır bekliyor beni, çok sevdiğim, saygıdeğer bir insan, bu süreçte hayatta başıma gelmeyen aksilikler geldi ve beni beklemek zorunda kaldı. Halbuki ben ortalarında işler sarpa sarmaya başlayınca iptal edelim, ön ödemeyi ve yaptığınız tüm masrafları iade etmek istiyorum demiştim. O gün kabul etseydi daha fazla vakit kaybetmeyecekti. (İşin %80 i bitti, üstelik işin olan kısmını da ücretsiz vermeyi teklif ettim), diğer konularda tam olarak sizin yazılımcınız ile aynı pozisyondayım, bugün yarın, bu hafta demek zorunda kalıyorum ama bir türlü iki yakamı toplayamıyorum.

Deadline nedir? Bitiş tarihi, o tarihte bitmesi gerekir, günü geldiğinde işi gösterir, aksilikler olmuştur, +5 +10 gün daha tanınır ve bitirilmesi beklenir. Bunun üstünde iş veren işi sonlandırmıyorsa, iş teslim süresinin sonuna 2x 3x daha konuyorsa, kusura bakmayın ama tek suçlu ben ya da sizin yazılımcınız değildir.