Herkese iyi akşamlar. Muhasebe büromuzda GMS.NET programını kullanıyoruz ancak web tabanlı bir sisteme geçmek istediğimizden dolayı programı değiştirmek istiyorduk. İlk olarak fiyat uygunluğu açısından Zirve Nova sistemine geçmeyi düşündük. Daha sonra Zirve Nova'nın daha beta aşamasında olduğunu ve çok sorunlu olduğunu öğrendik. Önceden Luca lisansımız vardı. Bir heyecanla lisansı yeniden aktif ettik ancak defter sayısını arttırmak için bizden bir kereliğine mahsus 13.000 TL istediler ve yıllık 2800 TL ücret ödememiz gerektiğini söylediler. Bundan dolayı Luca sistemine de geçiş yapamadık. Uyumsoft'un EkoSMMM sistemi baya hoşumuza gittiydi ancak GMS.NET programından veri aktarımı yapamadıkları için EkoSMMM sistemine de geçemedik. Mükellef sayımız biraz fazla olduğu için bazen işleri evde yürütmek gerekebiliyor ve birkaç kez çalışanlarımız yüzünden dosya kaybı yaşadık. Aklıma bir vds sunucu alarak içine gms.net programını kurmak ve tüm yedekleri oraya aktarmak geldi. Yani bir nevi hem bu zamana kadar kullandığımız programı bırakmayacaktık hem de programımız bir nevi web tabanlı olmuş olacaktı. Odeaweb şirketi ile görüştüğümde böyle bir sistem için güvenilirlik ve yedek alma açısından bana dedicated server almamı söylediler. Büromuz da 5 çalışanımız var. Hepsi aynı anda programa girebilmeli. Biraz araştırma yaptığımda fazla bir sonuç elde edemedim. Hem firma önerilerinizi hem de yapmak istediğim sistem ile ilgili önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.