kdvmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
btc nin kendi işlem ücreti o herhangi bir borsaya bağlı bir şey değil. o anda yapılan işlem sayısına göre değişiyor diye biliyorum yanlış söylemiş olmayım. o yüzden eğer coin üzerinden ödeme alacaksanız komisyon oranı cok düşük olanları tercih etmelisiniz. onay işlemine gelirseniz de dünya genelinde tüm cripto borsaları bu işlemi yapıyor sadece türk borsalarına özgü bir şey değil gerçek kullanıcı olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. bankalar sizin her şeyinizi bildiği için tabiki böyle bir şey istemicek neden istesin. çok farklı şeyler btc cüzdan kodunuzda da herhangi bir kişisel bilginiz olmadığı için dünyanın en gizli alışveriş yöntemidir kontrol edilemez ve izlenemez.
mgorgoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu yaşadıklarınız kripto paraların kötü olduğunu göstermez.
1-BTC aktarırken size gönderen kişi komisyonu sizden düşmüştür yani gönderen kişi ile görüşmenizde fayda var.
2- Gizlilik konusuna gelince bahsettiğiniz borsalar sizin kim olduğunu görebilir ancak gönderdiğiniz kişi siz kendinizi tanıtacak bir numara-sosyal medya vs profillerinden iletişime geçmezseniz gönderdiğiniz Btc adresinizden kimliğinizi göremez.O parayı gönderen kişi olduğunuzu borsa görürfakat aynı borsada değil ise gönderdiğiniz kişinin km olduğunu asla göremez.
Komisyon olayı anlaşıldı.. Her ne kadar kimden keserse kessin bence oranlar çok büyük orası ayrı.. Ancak gizliliğe gelecek olursak eğer şimdi her transfer blockchain'e kaydediliyor dimi.. Örneğin A borsasından B borsasına ödeme yolladım ben ve her ikiside türk borsası.. Blockchain sayesinde alan wallet belli veren wallet belli dimi? Şimdi her ikiside TR borası olduğunu düşünürsek ben ortada bir gizlilik görmüyorum.. Yani devlet istese tr borsasından tr borsasına yapılan tüm işlemleri deşifre edebilir gibi? Tek istisnası giden yada gelen borsanın yabancı yada offline olması.. Yanılıyor muyum?

Yani benim açımdan sorun yok isterlerse BDDK'ya bağlansınlar ama ben söylemi anlamak için soruyorum..