Ucube adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yasal olarak bir karar yok mu bu konuda?
Bir bilgim yok malesef bu konuda ancak araştırıyorum

hasanbugra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim bu noktada yapacağım şey tabiki öncelikli olarak sağlık işi gerekirse temelli bırakır freelance iş alarak en azından yiyecek içecek gibi genel masrafları çıkartırdım.
Bulabildiğim kadarıyla yapıyorum fakat çok az olduğu için sadece buna güvenerek yola çıkamam.

tarantula901 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araştırma yapın devlet yüzde 60 destek veriyordu sanırım.

Anlamadığım olay kötü gününüz için hiç birikiminiz yokmuydu
Araştırıyorum. Maalesef o birikimi yapmak için öncelikle borçları bitirmek gerekiyor.

Aikeos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Kronik hastalıgı olanlara zaten sokağa çıkma yasağı getirildi. ( Eşim özel bir şirkette insan kaynakları yöneticisi )
Dün sıra ile tüm personelleri akşama kadar arayarak kronik rahatsızlığı olan ve engeli olan personellerine işe gitmemelerini söyledi.

Devlet %60'a kadar ödeme yapacak çalışan arkadaşlara.

Bu sokağa çıkma yasağını bence SSK veya işkur'u arayarak danışabilirsin.

Allah korusun, MS Hastalıgın var, senin için virüs çok büyük sorun.

Allah yardımcın olsun.

D.N ( Yazılım Mühendisiyim ) yazılım firmalarında çalıştığım dönemler oldu ve bu dönemlerde personel hakkını ( Maaş, izin, hafta sonu ) o kadar çok yenildiğini gördüm ki.
Sonrasında tekrar bu pozisyonlara düşmemek adına ayrıldım ve sektörü terk ettim.
Teşekkür ederim. Araştıracağım. Cümlemizin inşallah.

ErdoganUrcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardımcın olsun hocam öncelikle. Her han gibi bir rahatsızlığım yok ben ve eşim de çalışıyor lakin eşimin ücretsiz izne gönderilme ihtimali var ben de dükkan kapar isem ev kiramı dükkan kiramı faturalarımı ve karnımı ne dua ödeyip doyuracak ne de devlet ödeyip doyuracak açlık dan ölüyor olsam bile ne insanların ne de devletin umurun da. O yüzden çalışmak ve para kazanmak zorundayız hocam bir çok kişi bu şekil de. Sokağa çıkma yasağa gelmedikten sonra ve diğer ülkeler gibi bizim devletimiz de hiç umudum da yok zaten halkımızın sağlığı daha önemli siz evde kalın para önemli değil biz sizin gıda ihtiyacınızı da faturanızı da kiranızı da hallederiz diyemedikten sonra çalışmak zorundayız. Şuan bir çok insan batacak ama tabi ki kimsenin umurun da neyse söylenecek çok şey var da yapacak bir şey yok hocam. Tek çare yaşaya bilmek için çalışmak.
Şu an için durum bu şekilde gözüküyor maalesef.

Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evden çalışmana engel bir durum yoksa evden çalışmak istediğini söyle hocam.
Neden bilmiyorum ancak bunu yapamayacaklarını söylüyorlar

cnrsgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'de işçinin en çok sömürüldüğü sektör küçüğüyle, büyüğüyle yazılım sektörüdür. Eğer işe alımınız İŞKUR'dan yapıldıysa İŞKUR'u arayıp, durumu bildirin ve seçeneklerinizi sorun. İŞKUR'dan yapılmadıysa aile hekiminize danışarak hastalığınızı belgeleyip, "Ücretli İzin" hakkını kullanmayı talep edin.
İşkurdan yapılmadı. 2. yolu deneyeceğim, teşekkür ederim.

onxcodex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardımcımız olsun..
Teşekkür ederim. Cümlemizin inşallah

PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende şeker ve hiper tansiyon hastasıyım yaş 46 ev ve iş yeri kira değil ama evin geçimi faturalar + işyerinin kredi, çek vs ödemeleri günde 1 sipariş bile olsa kargoya çıkıyorum mecburen. Ekmeğe, pazara, markete ve bankaya da ben gidiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Amin..

chedmade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı ilan edildi zaten. Çalışıyorsanız hastaneden veya aile hekimliğinden 14 gün rapor alabiliyorsunuz.
14 Gün raporunuzu alın ve gitmeyin. Maaşınızın yanlıs bılmıyorsam %80'ini devlet ödüyor bu şekilde.
Teşekkür ederim, araştıracağım.

hasanbugra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tabiki öyle, empati yaparak konuştum zaten yarın bir gün sağlık şartlarından kaynaklı olarak temelli çalışamayıp veyahutta allah korusun ölümle sonuçlanabilecek bir durum ise o zaman ailemi daha çok düşünerek işi komple bırakırım dedim zaten. Eğer sağlığın yerindeyse para gerçekten bir şekilde çözülüyor. çözülecekte yani iş her zaman bulunur fakat o işi yapacak sağlığınız yoksa ne kadar iş olursa ne kadar maaş verirlerse versinler hiç bir şey yapamazsınız.
Sağlığım yerindeyse parayı çözebilir miyim onu bilemiyorum. Bu korku içinde olduğum için bu doğrultuda bir adım atamıyorum.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her ay kredilerini ödeyen insanların maalesef birikimi olmuyor. Kendi ailemden biliyorum.
Kesinlikle hocam