Tecrübe ile sabittir. Yazılım işinde akademik eğitim, hatta akademik kariyerin bile önemi yoktur.
bu çalışacağın yere bağlı kimi yer işimi görsün ne mezunu olursa olsun der kimiside işimi görsün şurdan mezun olsun bu özellikleri olsun der
Tecrübe daha önemli fakat ne kadar bilseniz de Türkiye gibi bir yerde belgesiz hiç bir yere almazlar.
Çalışamazsın bu bil. 17 yıldır bu sektördeyim. Üniversite mezunu olmadan merdiven altı firmalarda takılırsın. Bencede Üni mezunu olması kuralı çok doğru bir kural.
Üniversite okumak tabiki bir artıdır. Fakat sektörde farklı bölümlerden mezun olup sonradan yazılıma girip çok başarılı insanlar da var. Hatta alanında lider kurumsal bir firmanın CTO'sunun fizik mühendisliği mezunu olduğunu biliyorum. Fakat gel gör ki bu kişinin teknik donanımı da üst seviyededir. Üniversite okuyup hiçbir şey beceremeyen tonla insan var. Demek istediğim asıl önemli olan senin bu alana ne kadar emek vereceğin, kendini ne ölçüde geliştireceğin.
Bilgiler için çok teşekkürler, ingilizcem standartlara göre iyi sayılır, biraz daha geliştirip yurtdışına çıkmak istiyorum bunu konuda belirtmeyi unuttum aslında, yurtdışı şirketlerin buna bakış açısı nedir?