Geçmiş Olsun, bebeklerde ilaç kullanmak çok doğru bir şey değildir. Mümkün olduğunca ilaç kullanmamaya çalışın.
Endişe etmenize gerek yok 38,5 ateş bebeklerde çok normaldir bebeklerin ateşi 40 dereceye kadar yükselebilir.
Öncelikle kıyafetlerini çıkarın rahatlasın bebek hava alsın bebekler vücut ateşlerini kontrol edemiyorlar özellikle uyurken ateşleri yükselebilir veya normalin altına düşebilir.
Ateşi düşürmek için şurup veya ilaç kullanmayın bu alışkanlık yapar ve her zaman ateş düşürücü şurup kullanmak zorunda kalırsınız.
Ayrıca ateş düşürücü şuruplar kapağı açıldıktan 15 gün sonra etki göstermez. 15 gün sonra çöpe atılması gerekir.
Ateşi düşürmek için bir tabağın içine su doldurun bez veya pamuk yardımıyla bebeğe pansuman yapın. Oda sıcaklığı yüksek ise oda sıcaklığını normal bir seviyeye düşürün.
Su ile uygulama yaptıktan sonra bebeğinizin ateşi düşmeye başlar.
Çok teşekkürler. Ateşi kontrol altına alabiliyoruz ama öksürük ve balgam bizi tedirgin etti. Dolven ve calpolü maximum 15 gün kullanıyoruz etkileri kayboluyor. Pansumana asla izin vermiyor çok denedik ılık suda duş daha iyi geliyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
4 aylık oğlum 2 hafta ara ile hasta oldu. Balgam ve nefes tıkanıklığı ı ventolin buhar vererek atlattık 2 hastalıkta da. Doktor dolven verdi onu kullandık ve burnuna sterimar uygulayıp aspiratör ile çektik. İlk hastalığı 2 hafta sürmüşken ikinci hastalığının şuan 4.gününde ve çok rahat çünkü daha önce ki tedaviyi tekrar ettik. Sizinki 1.5 yaşında belki bunlar etki etmeyebilir. Büyük geçmiş olsun çok zor valla.
Buharı makine ilemi verdiniz hocam buhar makinemiz yok alsak gelirmi emin olamadım. Burun aspiratörünü günde 3 kere uyguluyoruz ama gece yine doluyor. Çok teşekkür ederim ilginize.