En üst seviye önlem olarak görülen sokağa çıkma yasağı dahi uygulansa bıçakla keser gibi önünüzü kesemezsiniz hükümetin yaptığı birçok şeyin doğru bulmasamda bu sürece iyi yönettiklerini düşünüyorum bizler evde bulunan 2-3 kişiyi dahi kontrol altında tutmakta zorlanırken devlet 80 milyonu panik havasına sokmadan bu sürece kontrol altına almaya çalışıyor her şeyi kademe kademe yaptıklarını görüyoruz virüsle mücadele edilirken devlet dairelerinin fabrikalar faaliyetlerine devam etmesi üretimin de durmaması gerekmekte ki bu süreçten en az zararla kurtulalım ayrıca günde 2k kit yapılamıyor diyorsunuz test hastaneleri arttırılmakta sonuçlar daha hızlı alınmakta Çin ve Amerika dan gelecek 3 dakika da sonuç veren testler de 25 martta geliyor süreç daha hızlı önlenecektir evde durulması da panikten değil bilinçli korunma yönteminden
Alınmayan/geç alınan her önlem insan hayatına sebep oluyor. Tamam sokağa çıkma yasağı ilan edilmesin. Güney Kore gibi devlet maske dağıtsın? Devlet dezenfektan dağıtsın? Bunları yapmıyorsa fiyatları düşürsün ve ürünlere ulaşım sağlasın? Firmalara günde 2-3 kez sıcaklık ölçme zorunluluğu getirsin? Buna ekstra olarak dezenfekte etme zorunluluğu getirsin?
Ben çözümü fabrikayı kapatıp yasak ilan etmesinde bulmuyorum, ama halkına yardımcı olan bir devlet büyüğü göremedim...
Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğanın açıklamalarından hiç birisinde garibanın, işçinin işine yarayacak bir açıklama göremedim? Ben devletime çatır çatır vergi öderken devletim neden bana bu hastalıktan korunmak için gerekli kişisel önlemleri sağlamıyor?