Çok fazla iyimsersiniz. 5000 bin ile sezon kapanmaz hocam. Daha günde 3 bin test yapıyoruz. Saglıklı hedefimiz 15 bin olması lazım. Bugün 3 bin testte 200 kişide pozitif çıkan test, sence 15 bin kişi test edilince kaç olacak? Benim öngörüm EĞER Kİ sokağa çıkma yasağı gelmez ise nisan ortasında 15 bin vakayı rahat geçeriz. Çok çalışan insan var, bugün kolluk kuvvetler bile risk altında ama çalışmak zorunda siz düşünün.
Haklısınız ancak çalışmadıklarında çok daha büyük problem meydana gelecek nitekim ne zaman biteceğini ön göremiyoruz.
Yani sokağa çıkma yasağı gelse bile zaten birçok meslek grubu yine çalışmak zorunda fırın olmasa ekmek yiyemez market olmasa aç kalırız.
Sağlık , emniyet birimlerini hiç saymıyorum zaten. Lojistik , Kargo bunlar mecbur çalışacak nasıl olacak .
Yani demem o ki birey olarak herkes üstüne düşeni yapmalı bunun başka yolu yok.
Farzı misal konuşuyorum yanlış anlamayın Bugün sokağa çıkma yasağı gelse devlet bizleri eve kapattı diyerek sokağa dökülecek bir sürü insan var memlekette.
Sebebi bu olmasa bile ekonomi çöktü diye aynı veya benzer reaksiyon verecek millet.
Malesef ülke olarak çok acaip bi milletiz.
Bakın şuanda yaşlıları eve sokamıyoruz acaba başka ülkede böyle acaip bi durum olmuşmudur.
Şuan sokaktaki yaşlılarla röportajlar izliyorum akla ziyan yani