Oguzhan uğurun bir paylaşımını gördüm ve görmeyenler olacağı için sizlede burada paylaşmak istedim güzel yazdığı için

yanlış 1 doğruyu götürür? Sağlık çalışanlarımız canla başla virüse karşı savaş veriyor. Her an virüs kapma riskleri var ama asla pes etmiyorlar. Sonra çalışmadığı gün aç kalacak insanlar var bu memlekette. İstemeye istemeye sokağa çıkıp çalışıyorlar. Esnaflar, kuryeler, şoförler, güvenlik görevlileri, işçiler, uçuş görevlileri ve dahası… Evlerine ekmek götürebilmek için hayatlarını hiçe saymak zorunlar. O doğru insanlar bugünleri asla unutmayacaklar! Çünkü onlar bu çabayı sarf ederken, evde sıkılıp parklara koşanlar, düğün dernek yapanlar, Allah’a ettiği duası evden ulaşmayacakmış gibi davranıp camii cemaatine karışanlar ve dahası var… Kaç yanlış oldu? Bencillikleri ve aptallıkları yüzünden kaç doğruyu ezdiler? Devletin aldığı önlemlerin doğruluğu kadar, gözden kaçırdığı hususların ağırlığı da var. Yurt dışından gelenler için alınan geç önlemler, ekonomik hazırlıksızlıklar v.s. Doğruları sayesinde virüs bize geç geldi tamam. Peki doğruyu götüren yanlışlar? ‪Çalışmadıkları gün para kazanamayan ve kıyıya köşeye de asla paraya koyamamış, stok yapmaya gücü olmayan insanlar? Biz evden çıkmadan yaşayabiliyoruz tamam. Peki bu insanlar ne yapacaklar? Aç kaldıkları zaman ne yapacaklar? Delirip dükkan mı yağmalayacaklar? Allah korusun, böyle günler görürsek eğer tarih kitapları yapılan doğruyu mu yoksa yanlışları mı hatırlayacaklar? Daha dün asker uğurlamasına çıktı binlerce kişi… Vatani görev virüs tanımaz. Devletin taşıyıcı kolonudur ses edemezsin, bu doğru… Peki bu ordu; peygamber ocağı, namus yuvası değil miydi? Tek bir asker adayına bulaştırdıysanız virüsü, gitse kışlasına yaysa… Binlere, on binlere ulaşsa… Kahrolsun dediğiniz düşmandan fazla zarar vermiş olmayacak mısınız? Kaç yanlış oldu? Korona elbet geçer ya da kontrol altına alınır ama bu cehalet… Diplomalı, diplomasız… Sanırım bu cehaleti asla kontrol altına alamayacağız. Az değil, çokça takipçim var; Siz bunca yanlışa rağmen doğru kalmalısınız! Sınavı geçmek için bir değil, artık bir çok doğruya ihtiyacımız var. Bencilleri, size ilaç satmaya çalışan fenomenleri de unutmayın! Muhtemelen bir kaç gün içinde ohal ve sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir… Her birinize sabır diliyorum.