Merhaba,
İlgili sitemiz için yaklaşık 1 aydır uğraşıyoruz. Ancak adsense alamıyoruz. Site 1 yıldır var ve tüm içerikler özgün. Bu süre boyunca yaptığımız tüm işlemleri aşamaları ile anlatıyorum.
Site;
www.kolsuzoyuncu.com Aşama 1
1 ay önce kadar kolsuzoyuncunun youtube kanalının da ait olduğu bir gmail ile başvuru yaptım.
Ve red cevabı aldık. Ancak burda önemli bir şey var "Sonkadin.com" da adsense aldığım gmail hesabım vardı. Hala da durur siteyi kullanmasakta. Bunu farketmiş (bazı bilgilerden sanırım) ;
"Zaten bir gmail hesabın ile adsense alınmış onunla başvur" dedi
Aşama 2
Ben bu sefer bilgileri farklı bir mail ile adsense başvurusu yaptım. İçerik politikası ihlalinden red yedik.
Sonra; Bir içerikten şüpheleniyorduk kaldırdık.
Aşama 3
Tahmin ettiğimiz içerikleri kaldırdıktan sonra tekrar başvuru yaptık. Bu sefer "İhlal politikamıza uymuyor" diye red aldık.
Aşama 4
R10 da bir büyüğümüz sağolsun baya yardımcı oldu. Girdi çerez politikasını ekledi. Gzililik politikasını ekledi. Hakkımızda sayfası eklendi. Menüler de düzenlemeler yapıldı bileşenlerde düzenlemeler yapıldı tekrar başvuruya gönderildi (bu sefer
adsense@kolsuzoyuncu.com mail adresi ile) ve yine red aldık.
Aşama 5
R10 dan biri ile anlaştık ücreti ile. Kendisi söylediği DNS lere yönlendirdim siteyi. Ve bota bıraktı Almanca bir site kurdu adsense başvurusuna bıraktı. Red aldı.
Aşama 6
Aynı kişi sonkadin'a ait gmail ile başvuru yaptı 2 defa red aldı.
Son
Bir kaç gün önce ile asıl NSlerine tekrar yönlendirdim. O r10 daki arkadaş da bana "Nisan başında tekrar gönder" dedi.
Şimdi bu site adsense bir türlü alamıyor. Özellikle ns yönlendirdiğimiz de botda da alamayınca biz adsense banından şüphelendik.
Alıntı
2018 Yılında bu domain alınmış, alan kişiyi buldum adsense ban mı yediniz diye. O da bana " Hayır yemedik zaten başvurduk alamadık sonra başka isim bulduk öyle domain aldık" dedi
Biraz daha araştırıp soruşturduğumuz da Adsense banında farklı bir cevap geldiğini öğrendik. İncelenmeye hiç alınmıyormuş. Not: Daha önce aldığımız adsense ile başvuru yapmak istememe sebebimiz, o projede bir ortağım daha olduğu için aynı hesap üzerinde olmasın demiştim. Ancak artık ondanda olsa almak istiyoruz. Sonuçta adsense aktif bir site için.
Fikirlerini yorumlarınız çok önemli.