? peki bunu gidip şuan müslümanlardan 200 300 milyon daha fazla olan hristiyanlara söylerseniz onlar müslüman olur mu? hayır olmaz di mi kabul etmez . size göre onlar körelmiştir . onlara göre de siz körelmişsinizdir . peki ya onlar haklıysa sonuçta bu ihtimal de var
Eğer kalabalığa göre doğru kararı bulurum diye düşünürseniz yanilirsiniz.
Cevabiniza göre 2.soru cikarttim kendime.
1.Müslüman olmayan dinlere teblig etmek.
Sizde muhakkak biliyorsunuz ki günlük binlerce insan müslüman olmakta farkli ulkerlerden farkli dinlerden islami secmektedirler. Bunlara karşılık cok az 100 de 1 belkide islamdan farkli dinlere gecmektedir cogu kez niye ve neden sorularina cevap vermeyen kisilerdir. En onemli husus ise muslumanlikta cevabı olmayan soru henüz yoktur. Tarih boyunca Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Ve Sellem ) zamanimizdan su zamana kadar bir cok farkli dinler ile istisare yapılmış ama her zaman islam galib gelmiştir.
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah indinde hak din ancak İslamdır.) [Al-i İmran 19]
(Sizin için din olarak İslamı beğendim.) [Maide 3]
(Kim İslamdan başka din ararsa, bilsin ki, bulduğu din asla kabul edilmeyecektir.) [Al-i İmran 85]
Bir diğer sorunuz
"Ya onlar haklı ise biz batıl isek."
Böyle bir düşünce hiç bir zaman müslümanin aklina gelmez çünkü böyle bir ihtimale yer yok. Bizler gözümüzle gormuscesine
İnandık.
Sizin için farz edelim öyle bir sey yok.
Öldük hic bir şey olmadi musluman biri nasil geçirdi hayatini ;
- Anama Babama itaat ettim onlari sevdim saydim korudum.
- Kendi emegimle calistim. kendi kazancimi yedim. Kimsenin ekmegini calmadim.
-Namusumu korudum kimsenin namusuna gözümü dikmedim.
-Yalan soylemedim, kimseyi kandirmadim aldatmadim.
-Dunyayi gezegeni doğayı korudum israf etmedim.
Boyle binlerce not yazabilirim.
Bu saydıklarımi her müslüman yapmıyor olabilir fakat yapmiyan var diye islamda kusur aranmaz.
Simdi ben sormak istiyorum. Benim az once varsayimim gibi başka insanlarda varsayim yapsın.
Ya ben haklıysam? ( Tabiki biz varsayım ile değil tamamiyle inandik)
O zaman ne olacak Cennet, Cehennem, Azap, Kabir, Hak Hukuk bunların altından nasıl kalkabilecek insan ?
Ben bir din alimi değilim sadece normal bir muslumanin bilmesi gereken bilgilerin cok cok altında bilgilere sahibim o yuzden bir kusurum olduysa affola.