Tamam düzelteyim.
Bu google reklam hizmeti alım-satımı yapacaktır. Anlaşma yaptığı reklam alanlarını açık artırmaya koyarak anlık olarak en yüksek fiyatı verene satar parasını da peşin tahsil eder. Sonrasında yayıncıdan alanı satın alır (bak kendin demişsin satın alır diye :-)) ay sonunda da reklam yayıncısına parasını öder.
Peki niye Türkiye'deki web sayfalarının reklam alanlarını açık artırmayla Hindistan'daki müşterilere satmıyor, ya da Çin'deki müşterilerine... Ya da niye Türk web sayfalarında yer alan reklamlarda, içeriklerde, oyunlarda, youtube da Çince, Hint Dilinde, ya da Japonca konuşan, Çince konuşan insanlar göremiyoruz. :-))

Youtube da video izliyorum. Hiç japonca konuşan (reklam yapan) birisini görmedim. Sürekli Trendyol reklamı çıkıyor. Allah Allah, bak şu tesadüfe. :-) Reklamı veren firma Türk firması, reklamın gözüktüğü web sayfaları Türklerin açtığı/oluşturduğu web sayfaları, satılan ürün Türk ürünü, reklamı gören müşteri % 99 Türkler. Trendyol un hedeflediği müşteri kitlesi de Türk Halkı. :-)) (Google açık artırmayla Türkiye'deki web sitelerinin bazı reklam alanlarını en yüksek fiyat verene satıyor yani Trendyol a peşin satıyor. Trendyol, gidiyor ürünlerinin tanıtımını yanlışlıkla corona virüsünün göbeğindeki Çin'in Huvan kenti miydi? Neydi? oradaki web sitelerinin ilgili reklam alanlarında yayınlatıyor!! Ben de inandım.)

Ya da başka türlü sorayım: Siz Google ın CEO su olsanız, yönetim yetki tek söz sizde: Türkiye'deki web sayfalarını, Norveç'de kullanmak üzere anlık en yüksek fiyatı verene satar mıydınız? Ya da Norveç'liler anlık olarak Türkiye'deki web sayfasına reklam verilmesini isterler mi? Bunu gören duyan Norveç li bir daha google ile çalışır mı?

Neyse ben bugünlük kaçar... Çalışmam lazım.

Mal burada arkadaşlar, isteyen beğenen alır, isteyen beğenmez almaz.