Sn. fatihkaratas,
Verdiğiniz link KDV Uygulama Genel Tebliği'nin hizmet ihracatı ile ilgili kısmıdır. Bu tebliğ 2014 yılında resmi gazetede yayımlandı. KDV yasamız 1980 li yılardan beri yürürlükte. Tebliğ'in ilgili kısmı 2014 yılındaki hale gelinceye kadar birçok değişiklik gösterdi. 26, 31 vb KDV genel tebliğlerinin ilgili bölümleri güncellenerek, belirtmiş olduğunuz linkteki son halini aldı.
Yazdıklarınızı zaten herkes gittiği müfettişe söylüyor. Maalesef müfettişlerin ikna olması gibi bir durum söz konusu değildir. Yukarıdan ne talimat geldiyse ona göre hareket ederler. Yaptıklarının doğru veya yanlış olmasının bir önemi yoktur. Onlar, kendisine verilen görevi en kısa sürede tamamlar, raporunu yazar, işini bitirir. Bu dediğiniz bilgileri herkes söylüyor ama ben daha % 75 avantajlı duruma geçeni hiç görmedim. En azından benimle irtibata geçenlerde öyle bir avantaj söyleyen olmadı. Çoğunu dinlememişler bile. Youtuberların da, reklamcıların da, mobil uygulamacıların da hepsinin bir kaçış yolu mutlaka vardır.
Başına böyle bir iş gelen işin ehli birisiyle yola devam etmelidir. Daha az kayıpla kurtulma ihtimali varken boşuna uykusuz geceler geçirmeyin. Hesabına yıllık 500 bin yatan da var, 2-3 milyon yatan da var. Ciddi rakamlar söz konusu.
Atalarımız boşuna dememiş: "ekmeği fırıncıya ver, bir ekmek de üste ver"
Herkese göre bir hap veya tedavi şekli yok malesef. İnsanları dinlediğimde durumu aynı olanlar da var, farklı olanlar da.. Dinleyip, durumuna göre hareket etmek gerekiyor.
Bu konuda isteyen olursa mesaj yazsın ben ücret karşılığı yardımcı olabilirim.
Ayrıca forumda yazan sn. alcaym (eski vergi hakimi) var, haddime değil ama yazdıkları, verdiği bilgiler, web sayfası vs yi okuduğumda gerekli bilgi, donanım, her şeye kat kat fazlasıyla sahip, ona da başvurabilirsiniz.
Bu faaliyetlerine devam edecek arkadaşlar ise kesinlikle ve derhal vakit kaybetmeden, bir mali müşavirle anlaşsın ve bu yıldan itibaren başına bir iş gelmesini engellemiş olarak yoluna devam etsin.