Google Adsense ile gelir elde edenler için bir paylaşımda bulunmak istiyorum. KDV ile alakalı.
https://www.gib.gov.tr/fileadmin/use...lak_II_A_2.htm

Sahip olduğunuz websitesi, web uygulaması, yada mobil uygulamalar üzerinden sadece Adsense, Admob ve yayıncılığa dair elde edilen reklam gelirleri, Hizmet ihracatı kapsamındadır.nokta (İkna edeceğiniz vergi müfettişine göre değişkenlik gösterebilir.)

Altını çizerek belirttim, sadece adsense vb. reklamlar. Zira, uygulama içi satın alma, kiralama vb. son kullanıcı nezdinde alışveriş içeren birşey var ise ve bu işlemler projeniz(oyun,uygulamalar) içerisinde aleni bir şekilde görülüyorsa.
KDV ve cezaları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Eklemeyi unuttum: Youtuberların kaçışı yok. Zaten herkesi youtuber olarak görüyorlar..

Eğer vergi müfettişi karşısında KDV ile alakalı bir konuşma geçerse, mutlaka şu ifadelerin kullanılması yarar sağlayacaktır;
- Ben, projem üzerinden google ile yaptığım reklam anlaşması ile komisyon almaktayım ve bunu 3065 sayılı Kanunun (11/1-a) maddesi ile yurtdışındaki müşteriler için yapılan hizmetler vergiden istisna edildiğini biliyorum.
şeklinde konuşmalarınız sizi %75 avantajlı duruma düşürmüş ve vergi inceleme sürecinizi olumlu yönde etkileyeceğini belirtmek isterim.

İyi günler.