berkribas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bir şey sormak istiyorum da yanlış anlamazsınız sanırım ben araştırdım tam olarak yanıtı bulamadım , incilin değiştiğine dair somut delil nedir? bütün müslümanlar değişmiştir diyor Hristiyanlar ise Allahın sözleri değişemez kimsenin gücü yetemez madem değişecek Allah neden gönderdi diyor . yani siz müslüman olmayı seçtiniz mi yoksa anneniz babanıza göre araştırmadan mı oldunuz acaba ? yanlış anlamayın bene çözemedim olayı biliyor olabilir buradakiler ondan soruyorum
İncilin değiştiğine dair bir kanıt yoktur. Kanıt var diyen kişilerin de ellerinde bunu ispatlayacak orijinal metin ve değişmiş metin de yoktur. Hristiyanlara bakarsanız onlara göre hak din kendi dinleridir. Hiçbir incil baskısında bizim kitabımız değişti diye de yazmaz, aynı şekilde bizden sonra gelecek din hak dindir diye de yazmaz. 2.2 milyar hristiyan kendi haklı görür 1.6 milyar müslüman da kendini haklı görür. din genelde seçim değil, doğduğun coğrafyayla alakalı bir şeydir. İslamın yoğun olduğu coğrafyalarda genel din islam olurken aynı durum hristiyanlık içinde geçerlidir. İncil değişti; ''işte şu hadis buna kanıt'' diyenlerde, sahih sayılan hadisleri yazan kişilerin aynı kitapda yazdığı diğer hadisleri kabul etmezler. Dinler genelde açık büfe gibidir herkes işine yarayanı seçer.