Şuana kadar 2 yıla yakın süredir forumda yaşadığım olayları hep içime atıyordum. Ama artık daha fazla kabullenemiyorum bana karşı yapılan tuhaf davranışları.
Ban geçmişime bakalım. 6 Şubatta ban yemişim. Ban sebebi " yasaklanan hizmetleri el altından satmayın " , kastedilen şey godaddy indirimli reg hizmeti. Forumda eskiden domain reg hizmeti veriyordum. Ardından yasaklandı ve bıraktık. Aradan uzun bir süre geçti , ocak ayı civarı bir kişi forumda domain regleyebilecek varmı yazmıştı ve promosyon varmı diye araştırdım , buldum ve kişiye domainleri regledim teslim ettim. Ardından bir süre geçti ve başka bir kişi daha arayıştaydı. Mesaj kutusu dolu olduğu için özel mesaj atamadım , konusuna yorum bıraktım dönmesi için. Ona da kayıt işlemi yaptım.
HERHANGİ BİR KONUM YOKTU BU HİZMETE DAİR - KİMSEYE DE ÖZEL MESAJLA DURDUKYERE REKLAM VS YAPMADIM.
Aradan bir süre geçti bir kişi yazdı özel mesaj üzerinden. Domain kaydı yaptırmak istediğini belirtti. Tabi dedim fiyat verdim. Ardından bu konuşmanın ekran görüntüsünü alıp şikayet konusu açtı. Ve forumdan 1 hafta uzaklaştırıldım. Yani ban sebebi domain reg yapmam. Aradan bir süre geçti şöyle bir şikayet konusuna denk geldim.
TIKLA . Şikayet konusunun nedeni forumdan bir kişi başka bir kişiye aynı benim gibi domain reg hizmeti vermiş , ve kaydettiği domain kapanmış. Moderatörün verdiği karara bakalım : " 24 saat içerisinde kişiye iade işlemini gerçekleştirin. " yani kayıt etmesi için ödediği ücretin iadesini yapmasını söylemiş. Herhangi bir ban durumu vs yok. Bana şikayet konusu açan kişiye SADECE FİYAT VERMEME RAĞMEN şikayet konusu kararı ban , başka bir kişi domain reg yapmış domain kapanmış. Verilen karar " iadeyi yapın " . Bunun olayın normal birşey olduğunu düşünen varsa lütfen açıklasın merak ediyorum.
Benzer olarak geçtiğimiz gün forumda bir kişinin açtığı çekiliş konusunda eskiden satmış olduğu taktik vardı. Taktik satışı yasak olduğu için satış konusu açmamış çekiliş konusu açmış. Kişiye özelden bir yem atayım dedim. Taktiği satın alıp alamayacağımı sordum yasak olduğunu bildiğim için. Kişi de satabilirim deyip fiyat verdi. Bunun üzerine şikayet konusu açtım ve moderatörün verdiği karar
" Bir birinizin açığını kollamayın. Birilerini nasıl banlatırım diye uğraşmayın. Burada herkes para kazanmaya çalışıyor. Hatta ev geçindirmeye çalışıyor. Üstüne gidiyorsunuz sonra şikayet ediyorsunuz.
Banlayacaksam ilk siz talep ettiğiniz için sizi banlamam lazım. Alenen satış yapıyorsa uyarırız. Ama arkada talep edip satıyor diye şikayet ederseniz ilk suçlu siz olursunuz. Talep yoksa arz da olmaz
tamam iyi demiş hoş demiş , fakat düşünmeden de edemiyor insan. Bir kişi gelip özel mesaj ile benden domain reg istediğini talep ediyor. Ben alelen satış yapmıyorum. E ben neden ban yedim o halde
Neyse burayı atladım yediğim başka bir bana bakalım..
28 Şubatta bir ban yemişim. Ban sebebi " kimseyi özel mesajla tehdit etmeyin "
Konunun detayına inelim. Bir kişi çekiliş konusu açmış ve açtığı çekiliş konusunun şartına ana gönderiyi beğenme şartı koymuş. Ki bu forumda yasak bizzat moderatöre sordum. Açtığı konuyu görünce konu açıldığı gün konuyu reportladım kaldırılması için. Aradan bir gün geçince konuyu halen popüler konularda olduğunu görünce konuya konu beğendirmenin yasak olduğunu yazdım ve moderatörleri de etiketledim.
Ardından kişi özel mesajla beni tehdit etmeye başladı. Ardından orası yetmedi profilimden numaramı bulup telefonla 15 defa arayadı ve whatsapp üzerinden tehditler etti. O an dışarıda olduğum için kişiye " akşam şikayet konusu açacağım hakkında " dedim. Ve kişi utanmadan HİÇBİR DELİL / KONUŞMA GEÇMİŞİ OLMADAN şikayet konusu açtı. Konu açıldıktan 10 dakika sonra ban yemişim. Hiçbir açıklama şansı bile verilmeden. 4 gün banlanmıştım ve bu 4 günde yöneticilere ulaşmaya çalıştım açıklama yapabilmek için. Fakat kimse kaale almadı ne gariptir ki.. Neyse dedim banım bitti. Tüm konuşma / arama kayıtlarını konuya ekleyip şikayet konusu açtım.
BUYRUN buradaki konu. Konuyu gören okuma yazma bilen herkes kişinin beni tehdit ettiğini basitçe anlayabilir. Moderatörün verdiği cevap : " Bir birinizi engelleyin ve tekrar diyaloga girmeyin. Aksi halde ikinizi de uzaklaştıracağım. " Şimdi ey güzel moderatörüm sana sormak istiyorum. Hakkımda açılan ,
HİÇBİR KANIT OLMAYAN konuda beni
AÇIKLAMA ŞANSI BİLE VERMEDEN BANLIYORSUN DA , BENİM TÜM KANITLARLA AÇTIĞIM KONUYA NASIL " BİRBİRİNİZLE KONUŞMAYIN " KARARINI VEREBİLİYORSUN. HİÇBİR ANLAM VEREMİYORUM BU KARARA , HİÇ KİMSENİN DE ANLAM VEREBİLECEĞİNİ SANMIYORUM. MADEM BÖYLE BİR KARAR VERECEKTİN , NEDEN BANA İFTİRA ATILAN KONUDA BÖYLE BİR KARAR VERMİYOSUN , KANIT BİLE OLMADAN 10 DAKİKADA BENİ BANLIYORSUN ?? ( bunları kararı veren moderatöre özel mesaj ile sordum fakat cevap alamadım her zamanki gibi... ) BU KADAR UĞRAŞTIM İÇİMİ DÖKTÜM. TEK RİCAM KONUYU DİREK KİLİTLEMEYİN. SİZLER DE BEN DE İNSANIZ VE BU OLAYLARI KONUŞARAK BİR ANLAMA ULAŞTIRABİLİRİZ.