hocam bir şey sormak istiyorum da yanlış anlamazsınız sanırım ben araştırdım tam olarak yanıtı bulamadım , incilin değiştiğine dair somut delil nedir? bütün müslümanlar değişmiştir diyor Hristiyanlar ise Allahın sözleri değişemez kimsenin gücü yetemez madem değişecek Allah neden gönderdi diyor . yani siz müslüman olmayı seçtiniz mi yoksa anneniz babanıza göre araştırmadan mı oldunuz acaba ? yanlış anlamayın bene çözemedim olayı biliyor olabilir buradakiler ondan soruyorum
İncil indikten yaklaşık 200 yıl sonra yazılmaya başlanmış ve malesef kiliselerin ve Papaların heveslerine göre ayetleri değiştiremesiyle tahrif olmuştur.
Tahrif olmasının sebebi ise Allah ın müsaade etmesidir
Çünkü Allah ın sistemi bu şekilde ilerliyor
Yani insanlar incil indiği zamanda eğitim , kültür , gelişmişlik seviyesi olarak şu zamanlara kıyasen daha az gelişmişti.
O zamanlar incil o dönemi aydınlatıyordu
Ama nasıl ki ilkokul dan liseye geçince öğrenci geliştiği için müfredatta değişir
Öyle de Allah farklı bir peygamber ve farklı kitap göndermiştir.
İncilin Tahrif Süreci
İncil, esas itibarı ile Hz. İsaya Allah Teala tarafından vahyedilen ilahî bir kitaptır. Kuran-ı Kerim, İncilin Hz. İsaya vahyedilen ilahî bir kitap olduğunu defaatle haber verir. Yerli ve yabancı kaynakların ittifakla bildirdiğine göre Hz. İsa kendisine vahyedilen bu İncili ne kendisi yazmış ne de yazdırmaya fırsat bulabilmişti. Çünkü Hz. İsanın tebliğ hayatı hem oldukça kısa sürmüş (üç yıl), hem de bu dönemde çile ve meşguliyetler had safhaya ulaşmıştı.
Bununla beraber, Hz. İsanın semaya yükseltilmesinden evvel kendisine iman eden havarîlerin sayısı on iki kadardı; ne var ki bunların çoğu okuma-yazma bilmiyordu. Dolayısıyla İncili yazma imkânı oluşmadı. Ayrıca ilk Hristiyanlar, Hz. İsanın pek yakında geri döneceğini bekledikleri için İncili yazıya geçirme gereği duymamışlardı.
Bu hususla ilgili diğer bir olayı daha zikretmek gerekir ki o da İncilin yazılı bir kitap olarak gönderilmeyişidir. Tevrat Hz. Musaya yazılı olarak levhalar halinde indirilmişti, İncil ise tıpkı Kuran-ı Kerim gibi yazılı metinler hâlinde nazil olmayıp, Hz. İsaya şifahen vahyedilmiştir.
Hz. İsanın semaya yükseltilmesinden sonra Hristiyanlar sürekli onun geri döneceğini beklemişler, onun dönüşü gecikince hiç olmazsa akıllarında kalan İncil âyetlerini yazıya geçirme gayreti içine girmişlerdir. Ne var ki Hz. İsayı gören ve mesajını dinleyenlerin sayısı oldukça azalmıştı.
Neticede ancak Hz. İsanın semaya yükseltilmesinden 30-40 sene sonra İnciller yazılmaya başlanabildi. Bu süre zarfında Hz. İsaya inananların sayısı kısmen artmış, Hristiyanlık az da olsa başka milletlere yayılmış bulunuyordu. Artık doğrudan Hz. İsayı dinleyenler veya Hz. İsanın tebliği kendisine ulaşanlar, hem kendi ihtiyaçlarını gidermek, hem de Hz. İsayı görmemiş ve Hz. İsanın tebliği kendisine ulaşmamış olanlara onun mesajını ulaştırmak istiyorlardı. Bu nedenle onlar, akıllarında kaldığı kadarıyla İnciller yazmaya koyulmuşlardır.
İlk dönemlerde Hatırat da denen bu İncillerin sayısı çok fazlaydı. Hristiyanlarca muteber sayılan İncillerin (Matta, Markos, Luka, Yuhanna ve Mektuplar) sınırlandırılması, diğerlerinin apokrif/sahte sayılması ta dördüncü asrı buldu (325 İznik Konsili). Bu dört İncilden ilk üçü 60-80, Yuhanna ise 90-100lerde yazıldı. Görüldüğü üzere günümüzdeki İncillerden hiçbiri Hz. İsa hayatta iken yazılamamıştır.
Dikkat çekici bir durum da bu dönemde Grekçe dahi yazılan İncillerin günümüze ulaşmayışıdır. Zira elimizdeki en eski Grekçe İncil yazmalarının IV. asra ait olduğu bilinmektedir. Bu durumla ilgili olarak ayrıca ifade edilmesi gereken bir husus da şudur: İncillerin yazımı Hz. İsadan en az 30 yıl kadar gecikince Hristiyanlık akidesi nerdeyse teşekkül etmiş; Hz. İsanın tanrılığı tartışılmaya başlanmış, Tevratın kutsal metin olarak kabulü benimsenmiş, kurtuluşun Hz. İsaya bağlı olduğu iddia edilmiştir.
İşin bir başka ilginç tarafı, Hz. İsa Aramice konuştuğu halde dört İncil de Grekçe yazıldı. İlk İncil olan Mattanın Aramice yazıldığı söylense de günümüze ulaşmamıştır. Bundan daha da ilginci, Hristiyanlık tarihinde Matta ile Yuhanna İncilinin yazarlarının Matta ve Yuhanna olmayıp, onların yerine bu İncilleri başkalarının yazdığı iddiası ve tartışmasıdır.
Hristiyanlık âlemi Müslümanlardan farklı olarak, Hz. İsaya İncil adında bir kitabın vahyedildiğini kabul etmez. Onlara göre ete-kemiğe bürünmüş, yani insan suretinde bir tanrı olan Hz. İsanın bizzat kendisi vahiydir. Başka bir ifade ile Hz. İsanın her söylediği ve yaptığı vahiyden ibarettir. Dolayısıyla onların bu inançlarından şöyle bir netice çıkarılmıştır: Bu günkü İnciller, Allah tarafından vahyedilen âyetlerden ziyade Hz. İsanın söz ve davranışlarından ibarettir. Ne var ki bunda bile haddinden fazla eksiklik ve fazlalıklar vardır. Çünkü bu İnciller arasında ifade farkı, mana farkı ve hatta çelişkiler bulunmaktadır. Bunun da ötesinde aynı İncilde bile birbiriyle çelişen ifadelere rastlanmaktadır.
Bugün İncil adı verilen eldeki kitaplar, Müslümanların anladığı manada vahiy eseri değildir. Onlar ilk devir havarilerinin ve onların öğrencilerinin sözlerinden ibarettir. Onlar nasıl inanmak istemişlerse öyle yazmışlardır. Hristiyanlar ise, İncil yazarlarının Tanrının ve Kutsal Ruhun himayesi altında bu İncilleri yazdıklarına inanırlar. Böyle bir himaye olsaydı, İncillerde çelişki ve tutarsızlık görülmezdi.