Gerçekten sadece yazılmak için yazılmış, kendinizi pazarlamaya çalışan bir metin. İnevra olarak sanki 10 yıldır sektörü domine etmişsinizde edindiğiniz bilgilere dayanarak yazıyormuş gibi bir hava varken, daha yolun başındasınız belli. Söylediklerimi yanlış anlamayın, bende olsam bende sizin gibi yapardım yeni girmişsiniz, müşteri portföyünüz yok ve yeni müşterilere açıksınız. Tabi ki kendinizide pazarlayacaksınız ama bunu yaparken belli kavramları kabullenmeniz gerekir.
Öncelikle bu insanlar sizi dinleyecekse kendi vasıflarınızdan bahsedin. Bu yazıyı yazan kimdir? Daha önce hangi reklam kampanyalarını yönetmiş, hangi yaratıcı fikirleri bulmuş yada global'e hangi firmanın açılmasını sağlamışta bu şekilde bir makale yazabilecek cesareti bulabiliyor? Biz kendimize güveniyoruz, iddialıyız demekle olmuyor bu işler diyorum. Öncelikle vergi levhanızı bir çıkarın, referanslarınızı güncelleyin, neler yaptığınızı gösterin hatta bakın biz bu metodları uygulayarak çok iyi işler yaptık diyebilin ki, burada ki arkadaşlarada yararlı olsun.
"Çok referansı olan bir Ajans ile değil! İşi bilen bir Ajans ile çalışın!"
Yani hayatımda duyduğum en mantıksız cümle, çok referansı iyi referansı olan ajansla değilde hiç bi referansı olmayan doğru düzgün proje üretmemiş ajansla mı çalışsın millet? Bu mu yani doğru yönlendirmek. Cidden komik. İnsanlar yıllarını veriyor bir marka yaratıyor belki 100'lerce referans ediniyor ve 100lerce referanstan 1000lerce data analiz ediyor bu analizlere görede stratejiler geliştirip yeni pazarlama taktikleri bulurken siz gelmiş işi bilen ajansla çalışın. Bu adamlar işi bilmese bu kadar referansı olur muydu? Bi sorgulamak lazım.
Tartışma yaratmak yada sizi kötülemek için yazmıyorum kardeşlerim. Eğer yararlı olmak istiyorsak, yararlı olabilecek makaleler yazalım. Destek istiyorsanız bizlerde sizi destekleyelim. Körü körüne yazılan cümleleri eleştirince "doğru karar merciyi" benim havasında olmayalım. İnsanlarıda yanıltmayalım rica ediyorum.
"Çok referansı olan bir Ajans ile değil! İşi bilen bir Ajans ile çalışın!"
Bir hizmeti referans edinebilmek açısından ücretsiz veya çok ucuz bir fiyata verebilir. Cümlede bahsettiğimiz olay;
Çok referansı olan değil, sağlam birkaç referansı olan veya işi gerçekten bildiklerine inandığınız ajanslara çalışın demektir. Dilerseniz forumda hizmet veren birkaç ajansın konularını inceleyebilirsiniz. 100-150 tlye hizmet verip çokça referansı olan ajanslar var ama ortaya çıkardıkları hala bir marka yok.