İlaç firmalarıyla anlaşma yapan, gereksiz tahlil yazan, sırf para almak için ameliyat yazan doktorları alkışlıyormuşuz.
Hemşirelere ve diğer sağlık personellerine Allah kolaylık versin.
Aynı etken maddeye sahip 1den fazla ilaç varsa piyasada doktor istediğini yazmakta özgürdür. Doktorun o ilaç firmasından para aldığını düşünüyorsanız eczaneden alırken "ben bu ilacı istemiyorum , eşdeğeri olan başka bir ilaç verin" diyerek başka ilaç almakta özgürsünüz. Gereksiz olarak gördüğünüz tahliller emin olun bazı şüpheleri ekarte etmek için. Sırf para almak için ameliyat yazmayı da ilk defa duyuyorum. Ama siz diyorsanız öyledir , eminim ki bütün doktorlar sırf biraz daha fazla para kazanmak için hipokrat yeminini ve yasaları hiçe sayarak hastayı ölüm riskine sokup ameliyat ediyordur.
Doktorları alkışlamamak lazım evet. Aile hekimliği sistemini hiçe sayıp doğrudan burun akıntısı için devlet hastanesi aciline gidenleri alkışlayalım. İhtiyacı olmadığı halde inatla serum / antibiyotik isteyenleri alkışlayalım. Hastayı görmeden ilaç vermeyen , ihtiyacı olmayana rapor vermeyen doktorları darp edenleri/komalık hale getirenleri alkışlayalım.