selamlar. uzun süredir amerika'da yaşıyordum. 1 yıl tr'de kalmam gerekiyor ve burada ev kiraladım. daha öncesindede amerikaya taşınmadan öncede hep ailemle yaşadığım için bu tarz konulara pek aşina değildim
amerika'da evlerde bulunan çamaşır makineleri oldukça basit. tek bi buton var. onu çevirip 30 dakika 60 dakika yada 60 dakika yapıyorsun. aynı şekilde sıcaklık butonu var. onda ise 3 tane derece var işte. genel itibariyle oradaki evlerde bulunan çamaşır makineleri bu şekilde. deterjan konusuna gelirsek en çok kafamı kurcalayan bu..

https://www.amazon.com/ARM-HAMMER-Li.../dp/B00Q8JJ23S

bu deterjanı kullanıyordum. bildiğim kadarıyla zaten amerika genelinde en çok kullanılan ve en iyisi bu. tr'de de bu markanın diş macunlarına rastladım. ufak bi tavsiye diş macunları accaayip iyi. neyse konuya döneyim..
çamaşır makinesine kirlileri atarken beyaz, siyah, renkli ayrımı yapmadan ne varsa atıp yıkıyordum. çünkü bildiğim kadarıyla bu attığım deterjanlarda öyle bi ayrım yok hepsini yıkıyor. tr'de de böyle bi şey var mı? hepsini yıkayan deterjan? veya konuyu ben mi yanlış biliyorum, bunca zaman ben mi yanlış yıkadım
abilerim akıl verirseniz sevinirim :f