yani örnek veriyorum , Allah incili yolladı, incili değiştiren insanlar ''gücün bize engel olmaya yetmiyor bak değiştirebiliyoruz '' demelerine rağmen onları engellemedi ama şuan Kuranı değiştirmeye kalkacak biri olursa aniden ölecek veya engel olunacak , yanlış mı anlıyorum , veya Âl-i İmrân Suresi 97. ayette oraya kim girerse emniyette olur deniyor bu emniyet fiziksel olarak mı yoksa her türlü mü ? örnek korona virüsü orada da yayılıyor yani orada olan biri aylarca içeride kalsa yine ölmüş mü olacak , bu suredeki tam olarak emniyet kuranın değişmeyeceğine dair olan sure ile aynı şekilde olabilir mi?
Ben değiştirmeye yeltenecek kişi ölecek vs demedim değiştirmeye yeltense dahi islam aleminde bu kabul bulunmayacaktır. 4 tane incil kabul olunmuş lakin Kuranı Kerim için bu mümkün olmayacaktır. Allahu Teala nasıl emrediyorsa olaylar öyle gelişiyor. İnsanlara imtihan olsun diye incile müdahale edilmemiş lakin Kuran şimdiye kadar korunmuş ve korunmaya devam edecektir. O zamanda yaşayan kendilerini hristiyanlığa nispet edenlerin çoğunluğu islamı kabul etmelerine rağmen hala hristiyanlığı konuşmak abes geliyor bana hakikaten iman etmek isteyen incil den Kurana yönelir zaten benim Ukrayna lı 2 tane arkadaşım var bunlar hristiyanlıktan müslüman olmuş şahışlardır. Emin olun ki hristiyanlar kendi dinlerini yaşamıyorlar çok az bir kısmı sadece kiliselere gidiyorlar Avrupanın çoğu yerinde ufak çaplı kiliseler satılıyor.
Konumuz bu değil lakin diğer mevzuya gelecek olursak biz Kuranı Kerimi mealden okuyarak tam mana ya ulaşamayız zaten meal demek yakın anlam demektir. Şunu unutmayın Türkçe 140 bin küsur kelimeden oluşmaktadır bunların bir kısmı Arapça dam Türkçe ye geçmiştir. Arapça 1.5 milyon kelime haznesine sahiptir bazı lafızları tam manasıyla Türkçe ye çevirdiğimiz zaman tam anlamını anlamayabiliriz. O verdiğiniz örnekte ki ayeti tam manasıyla bilmiyorum okuyup tefsire bakıp döneceğim inşaAllah
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi