Merhaba,
Bu başlık yanıltmayla başlayıp üzerine yanlışlarla devam ediyor. Konunun kapatılması konusunda benim de talebim vardır.
-Gecmise yönelik mükellefiyet tesis edilebilir.
-Avukatlar kendi muhasebesini tutabilir, beyanname verebilir.
- 449 nolu tebliğ geçmişe yönelik beyannamenin geç verildiği için düzenlenen özel usulsüzlük cezasının iptali içindir.
- Yurtiçi varlık barışına sadece vergi kaydı olanlar başvurabilir.
- Vergi kaydı olmayan bir dönem için varlık barışından söz edilemez.
- İnceleme söz konusu olduktan sonra geriye dönük vergi kaydı açılıp vergi tahakkuk ettikten sonra iş işten geçmiştir.
-----
- Varsayalım konudaki iddia gerçekleşme ihtimali varsa dahi süreç net anlatılmaktan bile aciz durumda kalınmıştır. İddia edilen süreç su şekildedir;
1- Vergi kaydı açılacak
2- Varlık barışı için matrah belirlenip yüzde 1 vergisi ödenecek
3- Size yazı yazan memura durum anlatilacak ve bana vergi yazamazsiniz denecek.
4- Memur dosyanızı olumsuz olarak döndürecek. Sonrasında bol usulsüzlük dolu cezalarınız size ulaşacak.
5- Siz bu cezaları alıp mahkeme yoluna gideceksiniz ve hakime ben para kazandım ama vergisini ödemedim varlık barışından yararlandım diyeceksiniz.
6- Hakim vergi dairesini haksız çıkaracak şekilde karar verecek ve size yazılan cezalar iptal edilecek.
Kazanamazsanız ne olacak şimdiki ödeyeceğiniz verginin yaklaşık 2.5 katı ödenecek bir vergi tablosu.
Hadi diyelim af çıktı veya mahkemeden vazgectiginiz için belli indirimler alacaksınız ama asla ilk uzlasmada belirlenen rakamlar kadar düşük bir vergi tutarına inmeyecek.
Bu arada yargıya taşınmak için ödenecek masraflar cabası.
Bunun haricinde kesin kazanırsın bu iş yüzde 100 mahkeme kazanılacak diyen beri gelsin!
Not: Bu arada bana sen anlamazsın, salaksın, işin mali müşavirlik buradan para kazanmak için işine geliyor, ben 200 yıldır bu işi yapıyorum, en büyük benim, ben kralım gerisi hikaye şeklinde cevap alıntı gelirse r10 yönetimine direkt şikayet edeceğim. Yazdıklarım çok açık ve net yanlış birşey varsa konuyu gargaraya getirmeden konuyla alakalı cevap verilmelidir.